B-wom helpt vrouwen als digitale coach bij seksuele gezondheidsproblemen

Vrouwen zijn online het populairst als ze 18 zijn, mannen op hun vijftigste
Safe sex gids voor LGBTQIA (engelstalig)

Uit onderzoek blijkt dat 30% van de vrouwen pijn ervaart tijdens

Image sources: Estrella Jaramillio/B-wom

geslachtsgemeenschap. Wat erger is, is dat velen van hen hun partners niet vertellen wanneer het pijn doet, waardoor het bijna onmogelijk is om onderliggende problemen op te lossen.

De staat van medisch onderzoek en de onevenwichtige focus op mannelijk seksueel genot boven vrouwelijke seksuele pijn helpt ook niet. Een recent overzicht van PubMed onthulde dat er bijna vijf keer meer klinische onderzoeken zijn naar erectiestoornissen dan pijnlijke aandoeningen die het seksleven van vrouwen beïnvloeden. Het wordt tijd dat de gezondheidsgemeenschap de seksuele gezondheid van vrouwen serieuzer begint te nemen vindt Estrella Jaramillo.

Waar het is mislukt, heeft seksdeskundige Estrella Jaramillo zijn intrede gedaan. Na haar opgroeien in het zuiden van Spanje, verhuisde ze uiteindelijk naar Madrid en begon ze te werken op het gebied van gezondheid van vrouwen, moederschap en sociaal ondernemerschap. Bij het ontmoeten van gelijkgestemde vrienden die zich net zo zorgen maakten over het gebrek aan aandacht voor de seksuele gezondheid van vrouwen, lanceerden ze samen de B-Wom-app  beschikbaar zowel voor Apple als voor Android..

Bij Estrella waren er een reeks teleurstellende, intieme en seksuele gezondheidsgerelateerde ervaringen die haar duidelijk maakten dat: (1) onze benadering van seksuele gezondheid drastisch moet veranderen, en (2) de gezondheid van vrouwen, in het bijzonder seksuele gezondheid , veel te lang verwaarloosd is.
Ook vond ze het buitengewoon frustrerend om te ervaren hoe de seksualiteit van vrouwen wordt onderdrukt en door de samenleving negatief wordt beoordeeld, terwijl het bij mannen wordt aangemoedigd. Het benaderen van gendergelijkheid vanuit het perspectief van het helpen van vrouwen om zich gezond en comfortabel in hun lichaam en seksuele gezondheid te voelen, voedt elke dag haar passie.

De app is voorlopig alleen in het Engels en Spaans beschikbaar. Er is een gratis versie en een betalende versie met meer mogelijkheden en expliciete coaching.

Image sources: Estrella Jaramillio/B-wom

B-wom is een digitale coach die gepersonaliseerde programma’s voor de intieme en seksuele gezondheid van vrouwen aanbiedt. De gebruikers doen een test en ontvangen een evaluatie en een persoonlijk zorgprogramma met gewoonten, begeleide bekkenbodemoefeningen, tips, aanbevelingen die kunnen worden aangepakt, educatieve inhoud die op hun behoeften inspeelt en een trackingtool om de evolutie te zien.

Als je bijvoorbeeld tijdens de seks ongemak ervaart, geeft de app u dagelijks tips en oefeningen om uw symptomen te verbeteren, en kan je bijhouden of seks pijnlijk of plezierig is en wanneer. Je kunt veel over jezelf leren door je symptomen te volgen en te begrijpen. Het advies kan ook gegeven worden  om een ​​specialist te bezoeken,
De app is in de zomer van 2015 in Spanje gelanceerd en vervolgens uitgebreid naar Zuid-Amerika en vervolgens naar Noord-Amerika.

Volgens Estrella  moet nog veel bewustmaking plaatsvinden over de gezondheidsproblemen van vrouwen, hun oorzaken en hoe ze kunnen voorkomen. Maar vooral moeten we begrijpen dat ze er toe doen. De “vraag niet, vertel het niet” mentaliteit rond seks werkt niet, dus er moet een gesprek plaatsvinden als er problemen zijn.

De app wil dat alle vrouwen de leiding hebben over hun gezondheid en zich goed voelen. Men wil dat seksuele gezondheid serieus wordt genomen: beter geslachtsverkeer vanaf de eerste keer, betere ondersteuning van de vrouw tijdens haar postpartumherstel, zodat ze een bevredigend seksleven kan hebben na het krijgen van baby’s en betere oplossingen voor de menopauze.

Estrella moet constant uitleggen dat men niet met een nichepubliek werkt, dat alle vrouwen een aantal van de problemen ervaren waarmee  het programma hen helpt op verschillende momenten in hun leven. Vrouwen moeten zich uitgenodigd worden om over hun problemen te praten of oplossingen aangereikt krijgen.

Het advies van Estrella : Laat niemand je proberen te overtuigen dat wat je doet niet een pijn is waar mensen op wachten om een ​​oplossing voor te krijgen.
Ten tweede, wees comfortabel met het feit dat je discours anderen ongemakkelijk maakt – dat is goed.
En als laatste, maar daarom niet minder belangrijk: doe het altijd veilig!

App beschikbaar via https://www.b-wom.com/en/

Bronnen

https://futureofsex.net/sex-tech/q-a-how-estrella-jaramillo-is-taking-womens-sexual-health-out-of-the-shadows/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge