Beter seksleven door menstruatiecups

Praten over menstruatie helpt
Borstkankerpreventie bij vrouwen met een verstandelijke beperking
cups

Source Lilycups.com

Heel langzaam begint de menstruatiecup een plek te verwerven in het schap van vrouwenproducten.

Steeds meer vrouwen vervangen tampons en maandverbanden door een menstruatiecup, omdat het een goedkoper en duurzamer alternatief is. Nu blijkt volgens een studie van het Zweedse verzorgingsmerk Intimina dat de cups nog vele andere voordelen hebben. Iedereen aan de menstruatiecup?

Het is een menstruatiekuipje, dat ongeveer net zo wordt ingebracht als een tampon. Het menstruatiebloed wordt tijdens de ongesteldheid opgevangen in het kuipje. Een paar keer per dag leeg je het kuipje en na je menstruatie kan je het bijhouden tot de volgende cyclus. Herbruikbaar dus.

Menstruatiecups winnen aan populariteit, ondanks het feit dat  het concept een béétje vies klinkt. Voor wie nog nooit van de cups gehoord heeft: menstruatiecups zijn siliconen bekertjes, die het menstruatiebloed opvangen. Ze kunnen tot twaalf uur aan een stuk worden gebruikt, ze zijn afwasbaar en herbruikbaar en de cups zijn bovendien goedkoop (gemiddeld betaal je zo’n 25 euro). Een groot verschil in vergelijking met wat je uiteindelijk neertelt voor tampons en maandverband de cups zijn niet alleen goedkoper en duurzamer, volgens een onderzoek van Intimina zijn er nog heel wat andere voordelen aan verbonden.

Ze ondervroegen voor de studie 1.500 dames die cups gebruiken tijdens hun menstruatie. Omdat de cups de vagina minder uitdrogen dan tampons en de vaginaspieren er door versterkt worden, zorgden de cups er volgens de ondervraagde vrouwen onder andere voor dat hun seksleven verbeterde. En de helft van de dames sliep er ook beter door.


Nu blijkt volgens een studie van het Zweedse verzorgingsmerk Intimina dat de cups nog meer voordelen hebben: het seksleven van vrouwen gaat erop vooruit……

Nog 5 andere voordelen
– 84% van de vrouwen heeft meer zelfvertrouwen tijdens menstruatie
– 78% voelt zich comfortabeler in haar lichaam
– 66% heeft veel minder vaginale droogheid
– 34% minder veel en tevens minder hevige krampen
– 62% van de vrouwen bemerkte een afname van sterke vaginale geur

Bronnen

http://seks.blog.nl/vrouwen/2016/05/31/menstruatiecups-verbeteren-het-seksleven-van-vrouwen

http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2719099/2016/05/30/Betere-seks-6-andere-voordelen-van-menstruatiecups.dhtml

https://tanterosa.be/wat-is-een-menstruactiecup

 

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge