Beter sperma door minder knellend ondergoed

Mannen weten niet dat vrouwen orgasme faken
Aantal voorbije sekspartners vertellen of niet?

Bron www.unsplash.com

Amerikaanse wetenschappers stellen dat mannen met vruchtbaarheidsproblemen hun ondergoed moeten aanpassen en meer losse onderbroeken dragen.

Volgens veel urologen kan je keuze voor ondergoed ook invloed hebben. Uroloog Dr. Nathan Starke  van hert ziekenhuis in Houston zegt tegen Inverse dat recent onderzoek een verband legt dat tot nu toe niet was aangetoond. In Human Reproduction laten onderzoekers van Harvard zien dat de concentratie van sperma en dus de kwaliteit gemiddeld beter is bij mannen die een boxershort dragen dan bij mannen die een strakke slip dragen. Maar de onderzoekers zagen ook iets anders, namelijk dat de mannen-met-de-slip hogere FSH waarde hebben.

Door boxershorts aan te doen in plaats van enge slips, zal de kwaliteit en hoeveelheid zaad beter worden. Dit werd onderzocht bij 656 mannen met een niet-vervulde kinderwens.

De hormoonspiegel van hun bloed verbeterde ook, beschrijft het onderzoek in Human Reproduction.

Vroegere studies toonden reeds aan dat een lagere temperatuur van de balzak positieve invloed heeft op de kwaliteit van het zaad.

Te eng ondergoed spant de teelballen tegen het lichaam aan zodat de temperatuur oploopt.

Ongeveer 53 procent van de 656 mannen die in deze studie werden beoordeeld, meldde dat ze meestal een boxershort dragen. Deze mannen waren tussen de leeftijd van 18 en 56 en waren alle mannelijke partners van paren op zoek naar behandeling van onvruchtbaarheid. Volgens de referentienormen van de Wereldgezondheidsorganisatie hadden ze allemaal “goede spermakwaliteit” – dat wil zeggen, ze hadden sperma dat in een rechte lijn zwemt en een normale vorm heeft, met een ovale kop van ongeveer 5 micrometer lang en 2,4 micrometer breed.

De wetenschappers ontdekten dat de mannen die meestal boxershorts droegen een 25 procent hoger aantal spermacellen hadden, 17 procent meer totale zaadcellen, 33 procent meer zwemmende sperma in één ejaculaat en 14 procent lagere FSH-waarden dan mannen die doorgaans een strakker ondergoed dragen. Ze ontdekten ook dat hoewel DNA-fragmentatie van sperma niet kon worden gecorreleerd met een soort ondergoed, de consistent hoge FSH-niveaus bij mannen die strak ondergoed dragen, sterk suggereerden dat ze een slechtere spermakwaliteit hadden.

“Dit is een intrigerende observatie, omdat het impliceert dat het dragen van strak ondergoed de testikels op de een of andere manier kan beschadigen, en daarom stijgen de FSH-spiegels vanaf de hypofyse om te proberen de testikels harder te maken bij het produceren van sperma,” legt Allan Pacey uit , Ph.D. een expert in sperma-wetenschap aan de Universiteit van Sheffield. Pacey maakte geen deel uit van dit artikel, maar heeft in zijn eigen onderzoek ook gevonden dat mannen die boxershorts dragen, minder snel geneigd zijn om een ​​laag aantal beweeglijke spermacellen te hebben. Hij vond ook een verband tussen het dragen van een skinny jeans en een laag aantal zaadcellen

Bronnen

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180815_03663650

http://www.welingelichtekringen.nl/gezond/832103/boxershort-slip-sperma.html

https://www.inverse.com/article/47988-sperm-count-fertility-boxers-or-briefs

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge