Drie orgasmes per week betekent langer leven ?

Hoe diep is de gemiddelde vagina
Wiskundigen hebben betere seks

Bron Scott Webb www.unsplash.com

Uit een studie blijkt dat de gouden regel voor mannen ‘hoe meer, hoe beter’ is (dat zullen

ze graag horen). Een man die  350 climaxen per jaar heeft, leeft vier jaar langer dan de gemiddelde seksueel actieve man met ongeveer 90 orgasmes op z’n conto.

De orgasmekoningen zouden zich ook maar liefst acht jaar jonger voelen.

En ook een Brits onderzoek onderzocht de relatie tussen orgasmes en levensduur. Zij hadden dezelfde bevindingen: seksuele activiteit beschermt de gezondheid van mannen. Maar er zijn ook sceptici die zeggen dat gezonde mensen misschien gewoon meer orgasmes beleven en niet andersom. Who knows?

Of je het nu gelooft of niet, één ding is zeker. Door een orgasme zit je bloed bomvol hormonen zoals oxytocine en het DHEA-hormoon. Oxytocine doet ons verliefd worden. Het vermindert ook stress en doet je makkelijker inslapen. Het DHEA-hormoon vermindert het risisco op een hartaanval bij mannen en reduceert de kans op een depressie.

Beetje Chinees? Kort samengevat: seks is leuk, seks is cool, seks geeft je een warm gevoel. En niet te vergeten: het is gezond!

Nog enkele gezondheidstips

* … het de slaap bevordert en een pijnstillende werking kan hebben. Dit gebeurt doordat het hormoon oxytocine vrijkomt, vooral tijdens een orgasme, maar ook tijdens strelen en knuffelen.

* … het de kans op een depressie vermindert. En dat geldt voor alle vormen van plezierig vrijen, dus ook ook voor masturberen, samen of alleen (mits dat zonder schuldgevoel gepaard gaat).

* … bij vrouwen kan helpen om blaasverzakking en incontinentie te voorkomen. De reden; tijdens het vrijen worden de bekkenbodemspieren getraind.

* … het de kans op prostaatkanker vermindert. Mannen die altijd al gewend zijn vaak te vrijen en dat blijven doen (en dat is meestal zo, ook al vrijen de meeste mannen wat minder vaak naarmate ze ouder worden) hebben op latere leeftijd minder kans op prostaatkanker.  Dat komt waarschijnlijk vooral doordat er bij de zaadlozing afvalstoffen worden afgevoerd.

* … het goed is voor het hart. Mannen die twee keer per week klaarkomen, hebben een 2 keer zo laag risico op acute hartdood en een hartaanval dan mannen die minder dan 1 keer per maand seksueel actief zijn.

* … het levensverlengend werkt. Hoe vaker mannen klaarkomen, hoe langer ze leven. Vrouwen leven langer naarmate ze genieten – en dat kan ook zonder dat ze een orgasme krijgen.

M.m.v. Henriette Schoones, Praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel

Susanne de Joode, uit Plus Magazine juni 2014

Bronnen

http://www.flair.be/nl/love-sex/335923/3-orgasmes-per-week-langer-leven

http://www.gezondheidsweb.eu/sex/drie-tot-vijf-orgasmes-week-houden-mannen-gezond

https://www.plusonline.nl/seks-en-soas/langer-leven-met-seks

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge