Een op drie personen geraakt in zijn leven wel ooit verwond door seks

Documentaire over menstruatie
Seks tijdens menstruatie
Naked disability Copyright Olivier Fermariello

Naked disability Copyright Olivier Fermariello Bron hypeness.com.br

Een stevige vrijpartij op z’n tijd, daar houden we wel van. Alleen kan er in het heetst van de strijd natuurlijk weleens iets misgaan. Blauwe plek hier, door het bed heen gezakt daar: dit zijn de meest voorkomende seksongelukjes.

De liefde maakt niet alleen blind, het kan ook pijn doen. Niet alleen je hart kan breken, nee, is er iets te veel passie in het seksspel, dan kan er nog veel meer kapot gaan. Uit nieuw onderzoek blijkt dat maar liefst één op de drie lovers tijdens de seks gewond raakt, aldus DailyMail!

Het frappante aan dit verhaal is dat seksslachtoffers het vaak niet eens merken als ze zichzelf pijn doen tussen de lakens. Door de hormonen die vrijkomen tijdens de seks merken ze dit pas de volgende dag.

Naar schatting krijgt 1 op de 3 mensen ooit te maken met een verwonding tijdens of

door de daad. Daaronder vallen gelukkig ook onschuldige blessures als schaafwonden, blauwe plekken en zelfs zuigplekken.

Maar er zijn natuurlijk ook een aantal letsels die een stuk lastiger zijn en professioneel behandeld moeten worden.

“Het allervaakst zie ik vrouwen met dyspareunie, oftewel vaginale pijn, in mijn praktijk,” vertelt de New Yorkse EHBO-arts Barak Sered. “Dat wordt meestal veroorzaak door een gebrek aan glijmiddel met uigedroogde slijmvliezen als gevolg. Of er kan ook een infectie aan ten oorzaak liggen.”

Welke lichaamsdelen we het vaakst verwonden? Verstuikte polsen, verdraaide enkels en brandwonden (euhm, wij vragen ons af, hoe dan?) komen het vaakst voor. Maar niet alleen ons eigen lichaam doen we wat aan tijdens een stomende sekssessie, ook ons huis is niet veilig voor ons innerlijke seksdier.

Dr. Sered ziet natuurlijk ook mensen met vreemde voorwerpen die ingebracht werden in hun intieme openingen. “Meestal gaat het dan om seksspeeltjes waarvan het handvat is afgebroken bijvoorbeeld. Let er ook zeker op dat je niet al te kleine voorwerpen gebruikt, die kunnen al eens makkelijker zoek geraken.”

“Natuurlijk komen ook vaak blessures als verrekte spieren voor na een net te wilde beurt. Als je daarmee kampt, kan ik eigenlijk alleen maar aanraden om veel te rusten en ijs tegen de spieren in kwestie te houden. Uitgebreid voorspel om je lichaam voor te bereiden op de daad voorkomt verrokken spieren trouwens al vaak,” aldus Sered.

Mannen kunnen bij te wilde capriolen te maken krijgen met een gebroken penis. Dit moet door een arts behandeld worden.

Vrouwen krijgen dan weer vaker te kampen met blaasontstekingen, vaak doordat stellen plots veel vaker vrijen, op vakantie bijvoorbeeld. “Zorg dat je altijd voor en na de daad naar het toilet gaat, drink veel water en draag alleen katoenen ondergoed. Bezoek altijd een arts als je denkt dat je een blaasontsteking hebt, want een onbehandelde urineweginfectie kan leiden tot een nierbekkenontsteking.”

Bronnen

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-2821827/Sprained-wrists-twisted-ankles-carpet-burn-common-injuries-one-three-suffer-sex.html

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2626437/dordrechts-stel-gewond-na-seks-op-wasbak

https://www.gezondheidsnet.nl/seks-en-soas/kan-je-je-vagina-beschadigen-tijdens-seks

http://seks.blog.nl/lijf-leden/2015/12/19/raakte-jij-ook-weleens-gewond-tijdens-de-seks

http://www.ze.nl/artikel/209891-dit-zijn-de-meest-voorkomende-seksongelukjes

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge