Geheim van koppels die een bevredigend seksleven hebben

Heeft pornogeneratie meer erectieproblemen?
Dertigers gaan te snel uit elkaar
onlinedting

Image by www.pixabay.com


Het cliché wil dat hoe meer intimiteit en vertrouwdheid er zijn in een relatie, hoe minder spannend het wordt in de slaapkamer. Maar volgens een nieuw onderzoek hoeft dat niet noodzakelijk zo te zijn.

Mensen die al langere tijd bij elkaar zijn én hun seksleven goed weten te houden zorgen daarvoor buiten de slaapkamer.

Uit het onderzoek blijkt dat attent zijn en elkaar speciaal laten voelen erg belangrijk is om seksueel naar elkaar te verlangen.

Hoe closer en hoe meer koppels zich op hun gemak voelen bij elkaar, hoe minder ze fysiek tot elkaar aangetrokken moeten zijn. 100 koppels hadden zes weken lang een dagboek bijgehouden waarin ze dagelijks hun seksueel verlangen en responsiviteit van hun partner noteerden. Daarnaast schreven ze op hoe speciaal ze zich voelden. Wat blijkt? Partners die responsief zijn; hadden meer zin in seks.

In de studie, gepubliceerd in het vakblad ‘Journal of Personality and Social Psychology’, zitten aanwijzingen dat er niet altijd een paradox hoeft te zijn tussen intimiteit en verlangen. Alleen ligt de sleutel in wat de onderzoekers omschrijven als ‘responsiveness’ en wat kan omschreven worden als het vermogen om aan te voelen en te begrijpen wat de gevoelens en verlangens van de partner zijn.

Onderzoekers van de Baruch Ivcher School of Psychology in Istraël en de University of Rochester in Groot-Brittannië vroegen honderd koppels om gedurende zes weken een dagboek bij te houden. Beide partners werd gevraagd om gegevens bij te houden over hun eigen seksuele verlangens, maar ook over hoe geliefd en speciaal ze zich voelden bij hun partner. Uit de resultaten bleek dat dat wanneer een partner de gevoelens van de andere goed kon aanvoelen en erop inspeelde, hij of zij  gezien werd als een waardevolle gezel die maakt dat de andere zich speciaal voelt, wat een boost gaf aan het seksuele verlangen. Het effect was groter bij vrouwen dan bij mannen, alhoewel het bij allebei opgemerkt werd.

“Mensen die hun partner als ‘responsief’ zien geloven dat deze partner hun noden begrijpt en aanvaardt en hen steunt in waar ze naartoe willen”, zegt Gurit E. Birnbaum, auteur van de studie. “Het is niet genoeg om alleen lief en vriendelijk te zijn, want daarmee bouw je niet aan oprechte gehechtheid”.

Lief zijn is dus niet genoeg, maar wat wel helpt is meer aandacht hebben voor elkaar. Volgens een onderzoek van de Canadese universiteit van Toronto is juist één keer per week tussen de lakens duiken het geheim van de ideale relatie. Aan dit onderzoek namen maar liefst 30.000 mensen deel over een periode van meer dan 30 jaar.

Meer seks?
De conclusie? De koppels die één keer per week seks hebben, zijn gelukkiger dan anderen. En in tegenstelling tot wat velen dachten is meer seks geen teken van een betere relatie.
Het vooroordeel dat mannen méér en oudere mensen minder seks willen, klopt niet. De bevindingen golden voor mannen en vrouwen, voor jonge en oude mensen én voor koppels die pas of al decennialang gehuwd waren.

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2531035/2015/11/20/Het-geheim-van-de-ideale-relatie-1x-seks-per-week.dhtml

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160806_02414646

http://psycnet.apa.org/?&fa=main.doiLanding&doi=10.1037/pspi0000069

http://www.beaumonde.nl/lifestyle/koppels-met-een-goed-seksleven-hebben-dit-gemeen

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge