Kunnen ontbijtgranen je een seksboost geven?

Advies erkenning beroep klinisch seksuoloog (België)
Met carnaval wordt er meer vreemd gegaan

Hoewel het klassieke ontbijt met brood nog steeds een vooraanstaande plaats inneemt,

cereal, food, grain

shixugang (CC0), Pixabay

groeit ook in België de belangstelling voor ontbijtgranen of cereals. Tot de ontbijtgranen rekent men allerlei gebruiksklare graanproducten, die meestal met (warme of koude) melk gegeten worden.

Marktstudies tonen aan dat het verbruik van ontbijtgranen in tien jaar tijd is vervijfvoudigd. Per hoofd en per jaar worden er nu 1,4 kg van gebruikt; 10 jaar geleden was dit nog maar 284 g. 1 Belg op zes eet ‘s morgens ontbijtgranen, 75 % eten brood en 15 % eten op gewone dagen helemaal niet ‘s morgens. Het zijn vooral de jonge gezinnen die voor ontbijtgranen kiezen.

Maar zijn ontbijtgranen buiten een boost voor je gezondheid ook nog voor iets anders goed? Onderzoek beweert dat vitamine B3, een bestanddeel in ontbijtgranen en havermout, het seksleven van patiënten met erectiestoornissen kan verbeteren.

Een studie waarbij vrijwilligers met erectieproblemen dagelijks twee tot drie pillen met 500 milligram vitamine B3 namen, merkten een duidelijk verbetering op in hun seksleven, in vergelijking met wie een placebo nam. Dit kwam volgens de Chinese onderzoekers doordat de stof de bloedtoevoer naar het bekken stimuleert. Het helpt net als statines het niveau van schadelijke vetten te beperken die de belangrijkste aders in het lichaam verstoppen. Door deze pillen dagelijks in te nemen, verlaagt je cholesterol, zodat meer bloed kan stromen naar de geslachtsorganen. Het zou ook kunnen dat het de bloedvaten breder maakt, waardoor de bloedtoevoer toeneemt.

Toevallig zitten deze vitamines ook in de klassieke gekende ontbijtgranen.

Grote hoeveelheid
Het nadeel is wel dat je niet aan deze portie van 1500 mg per dag komt door enkel wat meer ontbijtgranen te consumeren. Maar gelukkig zit deze stof  ook in vlees, vis, eieren en melk. Vitamine B3 helpt het lichaam eten om te zetten in nodige energie, het houdt je zenuwen en spijsverteringsstelsel gezond. Je lichaam kan dit niet opslaan, je moet het dus elke dag eten. Enkele bijwerkingen van deze medicatie is wel een blozend gezicht en een jeukende huid. Zo bleek een derde van de vrijwilligers hierover opmerkingen te maken. Artsen waarschuwen wel dat je nu niet zomaar vitamine B in grote hoeveelheden moet innemen, aangezien er nog maar weinig geweten is over de consumptie op grotere schaal.

Voorbode
Kunnen vitamines B ook impact hebben op erectiestoornissen?

Een op de vier mannen krijgt op een bepaald punt in zijn leven te maken met een erectiestoornis. Hoewel medicatie als Viagra tegenwoordig heel wat patiënten kan helpen, merkt 30 procent van de gebruikers geen verbetering op. Sommige cardiologen geloven nu dat erectieproblemen een vroeg teken zijn van hartproblemen. De aders in de onderbuik kunnen verstopt raken door slechte eetgewoonten, roken of gebrek aan sport. Ook hier zou Vitamine B3 een gunstige impact hebben omdat het zorgt voor een betere doorbloeding van de aders, ook die er voorzorgen dat de penis met bloed gevuld wordt tijdens een erectie.

Ironie

De ironie wil nu wel dat ontbijtgranen van Kellogg’s juist uitgevonden werden om seksuele driften tegen te gaan. Kellogg ( (samen met zijn broer John Harvey uitvinden van de cornflakes) was van mening dat de basis van de gezondheid in de spijsverteringsorganen lag. Dat uitte zich onder andere in het dieet dat hij zijn patiënten bood, dat bestond uit granen, fruit en noten. Ook kwam het tot uiting in de yoghurtklysma’s die hij zijn patiënten liet ondergaan, om zo hun spijsverteringsstelsel te reinigen. Kelloggs obsessie lag in seks. Of beter gezegd: het vermijden ervan. Hij geloofde dat alle ziekten hun oorsprong vonden in óf de spijsvertering, óf in seks. Masturbatie was volgens hem doodsoorzaak nummer één. Om te voorkomen dat deze ziektes zich verspreidden, deed hij zijn uiterste best mensen van het seksen af te ‘helpen’.

Seks dus
Mensen van de seks afbrengen deed de wereldverbeteraar door middel van elektroshocktherapie op diverse lichaamsdelen. Daarnaast was hij een groot voorstander van besnijdenis bij jongens, op voorwaarde dat dit zo pijnlijk mogelijk was, op een leeftijd dat de jongetjes zich bewust waren van wat er gebeurde. Het trauma zou hen helpen de verleiding van het masturberen te weerstaan. Bovendien moest de besnijdenis op zo’n manier uitgevoerd worden, dat het krijgen van een erectie onmogelijk gemaakt werd door de heftige pijnen die ermee gepaard gingen. Voor vrouwen had Kellog een andere remedie om masturbatie te genezen, namelijk het inwrijven van de geslachtsdelen met fenol, een carbolzuur dat de zenuwen verlamt.

Zelf gaf Kellogg in ieder geval het goede voorbeeld. In zijn veertig jaar huwelijk heeft hij niet eenmaal seks gehad, beweerde hij. Ook hebben hij en zijn vrouw nooit kinderen gekregen die het tegendeel konden bewijzen, maar wel hebben ze er veertig opgevoed en zeven officieel geadopteerd.

Ontbijtje?
Wat heeft Kelloggs ideaal van een seksloos bestaan nu met cornflakes te maken? Destijds, aan het einde van de negentiende eeuw, bestond het ontbijt van de gemiddelde arbeider doorgaans uit pap of eieren. Kellogg wilde hen van een betere en gezondere variant voorzien, wat zich uitte in ontbijtgranen en de welbekende cornflakes. Maar behalve een gezonde voeding, had Kellogg nog een tweede motief. De samenstelling van de cornflakes was er namelijk op gericht lustverminderend te werken en het libido zo laag mogelijk te houden, tenminste daar was hij zelf van overtuigd. Maar Kellogg had dus blijkbaar geen rekening gehouden met de aanwezigheid van grote hoeveelheden vitamine B

Sexcereal

Ondertussen zijn anderen  er juist wel van overtuigd dat ontbijtgranen de seksuele lusten kunnen opwekken tegen de mening van Kelloggs in.  Het eten van het juiste ontbijt kan je seksleven een boost geven, dat beweren de makers van SexCereal in elk geval.
Het bedrijf achter deze nieuwe soort müsli beweert dat deze ontbijtgranen passie in een kom. Door slechts drie eetlepels er dagelijks van te eten nemen zou je een hele dag meer zin in seks hebben. Een woordvoerder van de distributeur Firebox.com verklaart: “Gebruik dit ontbijt met mate, anders lopen je tegen de lunch de muren op. De granen zijn online verkrijgbaar en ligt in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten in de winkelrekken voor 12 euro per pakje. Er bestaan twee mengelingen: een voor mannen en een voor vrouwen waar je melk of yoghurt aan moet toevoegen.

De müsli moet je meer zin in seks geven doordat je er meer energie van krijgt en een hormonale boost geeft dankzij ingrediënten als cacaobonen en macapoeder, dit is een wortelplant dat als een afrodisiciacum werkt. De variant van de vrouwen bevat daarnaast nog gember, amandelen, veenbessen, zonnebloempitten, haverzemelen, lijnzaad en chiazaad. In de mannelijke versie zitten bijenpollen, tarwekiemen, zwarte sesamzaden, bosbessen, gojibessen en camu camu, een fruitsoort die rijk is aan vitamine C.

Bedenker Peter Ehrlich: “Het is niet zo dat je meteen na het eten opgewonden zult raken. Maar door dit dagelijks te eten, kan dit je seksleven wel een boost geven. Daarnaast is het ook gewoon lekker. Ik kwam op het idee op een voedingsbeurs, waar ik veel voeding dat oplossingen voor gezondheidsproblemen bood. In de Verenigde Staten is dit ontbijt al langer op de markt, daar zijn er al heel wat fans van de ontbijtgranen. Voedingsexperte Carrie Ruxton waarschuwt wel: “Er is geen wetenschappelijk bewijs dat voeding of bepaalde ingrediënten je seksleven kunnen beïnvloeden.”  Veel cornflakes eten werkt dus meer in op de psychische kant van seksuele problemen dan op de fysieke kant. En ook hier geldt : baat het niet, dan schaadt het ook niet.

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1305311/2011/08/16/Hoe-ontbijtgranen-seksleven-van-man-kunnen-verbeteren.dhtml

http://www.nadelunch.com/kort/ookdatnog/eten-en-drinken/cornflakes-en-seks/

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/13/Lekker-Eten/article/detail/1673345/2013/07/22/Dit-ontbijt-belooft-je-meer-zin-in-seks.dhtml

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge