Hoeveel dagen van ons leven besteden we aan seks?

Mannen kijken minder porno na trouwen, vrouwen meer
Studentes hebben bijbaantje als sugerbaby

Copyright Pexels Valeria Boltneva

Soms is het een vlugge bedoening, de andere keer wordt er uitgebreid de tijd genomen. Soms doe je het wat vaker en dan weer een periode wat minder. Seks. Maar hoeveel dagen van ons leven besteden we nou daadwerkelijk aan deze daad?

Vooral als we ergens op moeten wachten, vragen we ons af hoeveel dagen van ons leven we daar wel niet aan verspillen. Maar heb je er ook wel eens over nagedacht hoeveel tijd je eigenlijk besteedt aan zitten, slapen of zelfs seks?

Sportmerk Reebok heeft een onderzoek gedaan naar verschillende activiteiten van mensen. Hoeveel dagen je zittend doorbrengt, hoeveel dagen seks men heeft en hoe lang men sport. Het merk heeft het groots aangepakt: meer dan 9.000 mensen uit verschillende landen hebben meegewerkt.

Misschien heb je het betreffende filmpje hierover al eens eerder voorbij zien komen, maar het is ook volledig uitgeschreven in een onderzoek met statistieken en vergelijkingen. Reebok, het uitvoerende bedrijf achter het onderzoek, gebruikte informatie van mensen van over de hele wereld en kon er zo achter komen hoeveel dagen van een mensenleven worden besteed aan verschillende activiteiten.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder meer dan 9.000 mensen (die allemaal op zijn minst één keer seks hadden gehad). De deelnemers kwamen uit de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Frankrijk, Mexico, Rusland, Korea en Spanje, dus dit is een redelijk representatief onderzoek.

In een mensenleven zitten gemiddeld 25.915 dagen; op basis daarvan is de rest van het onderzoek uitgevoerd. Zo kwam er bijvoorbeeld naar voren dat 29,75% van je leven in beslag wordt genomen door zítten. Dat zijn zo’n 7.709 dagen. Pff. Benieuwd hoe dat met seks zit? Dit percentage is aanzienlijk minder! De gemiddelde mens besteed zo’n 0,45% van het leven aan seks, oftewel 117 dagen.

Aangezien je maar één keer leeft, doe je maar beter wat je graag doet in die tijd. Voor velen onder ons hoort de liefde bedrijven daarbij, maar toch is het aantal dagen dat we gemiddeld aan seks besteden verbazingwekkend weinig.

Natuurlijk hangt het aantal keer dat je wilt vrijen af van je sex drive, van je relatie, hoeveel zin je lief heeft en van nog andere factoren. Maar sportmerk Reebok bestudeerde de tijdsbesteding van meer dan 9.000 personen en kwam tot een wel heel verrassende conclusie. Het onderzoek bij Russen, Koreanen, Fransen, Canadezen, Mexicanen, Spanjaarden, Amerikanen en Britten toonde aan dat we van die 25.915 dagen gemiddeld ‘slechts’ 117 aan seks spenderen.

Dat komt neer op 0,45% van je leven. Niet zo veel dus, zeker als je weet dat we zo’n 29,75% van ons leven zitten. Kom dus uit je luie zetel en trek de slaapkamer in voor een aantal extra stomende vrijpartijen. Want dat is nog gezond ook!

Het onderzoek specialiseert niet wat ze onder ‘seks’ verstaan. Het is dus niet duidelijk of de 117 dagen zich beperken tot de daad zelf of dat de ‘opwarming’ vooraf ook wordt meegeteld.

 

25,915 Days in the average human life. Are you honoring yours? (PRNewsFoto/Reebok)

25,915 Days in the average human life. Are you honoring yours? (PRNewsFoto/Reebok)

Bronnen

http://nl.metrotime.be/2016/05/20/mus

http://www.nsmbl.nl/zoveel-dagen-van-ons-leven-hebben-we-seks-klopt-het-voor-jou/

https://www.libelle.nl/mensen/actueel/dagen-besteden-sex/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge