Huwelijken waar de vrouw nog maagd is houden langer stand

Mannen zien overal borsten
Een op twee koppels heeft geen seks tijdens huwelijksnacht


Hoewel echtscheidingen over alle linies zijn gestegen in de afgelopen 30 jaar, gaan paren

kissing couple, man, feet

Free-Photos (CC0), Pixabay

waarvan de vrouw als maagd het huwelijk in ging, het minst vaak uit elkaar.  Tegelijkertijd krimpt die groep ook het snelst: in de jaren ’70 ging 21% van de vrouwen als maagd het huwelijk in, in 2010 is dat tot 5%.

Althans in de USA, want het betreft hier cijfers van een  onderzoek van de University of Utah met data van vrouwen in huwelijken die terug gaan tot 1980. Voor mannen zijn deze cijfers er niet.
Voorts werd duidelijk dat er geen verband is tussen het aantal sekspartners voor het trouwen en de echtscheiding. Cijfers van de afgelopen jaren laten zien dat vrouwen met 3 tot 9 partners voor hun huwelijk minder waarschijnlijk zullen scheiden dan vrouwen met 2 partners.

Ook bleek dat maagdelijk huwende vrouwen meestal uit gelovige kringen komen. Eerder onderzoek toonde ook reeds aan dat paren die geen seks hadden voor hun Ja-woord gelukkiger relaties hebben. Een groot aantal jongeren streeft er naar maagd te blijven tot het huwelijk. Bijvoorbeeld vanwege cultuur, geloof of omdat ze er nog niet aan toe zijn.

Seksuele onthouding tot na de officiële huwelijksnacht is volgens een Amerikaans onderzoek hét geheim van een goed en gelukkig huwelijk. Daartoe interviewden onderzoekers van de School of Family Life aan Brigham Young University in Utah 2035 gehuwden. Volgens hun conclusies is de relatie van een koppel dat wacht met seks tot na de huwelijksnacht 22 procent stabieler. Ze zijn ook 20 procent meer tevreden, hebben 15 procent betere seks en 12 procent betere communicatie in vergelijking met koppels die al vroeg in hun relatie seks hadden. De proefpersonen varieerden in de leeftijd van 19 en 72 jaar en religies en achtergronden waren zeer divers.

Koppels die lang wachtten met seks, maar de stap zetten voor de huwelijksnacht, profiteerden nog voor de helft van de voordelen die maagdelijke koppels genoten. De resultaten waren onafhankelijk van religieuze overtuiging.

Fysiek versus vertrouwen
Een sluitende verklaring voor de resultaten is er nog niet. De wetenschappers menen dat seks hebben voor het huwelijk de nadruk te veel op het fysieke legt, en niet voldoende op vertrouwen, trouw en toewijding.

“Een relatie is meer dan seks, en wie lang wacht, is gelukkiger met het seksuele aspect van hun relatie. Omdat ze geleerd hebben om met elkaar te praten en problemen uit te werken”, aldus de onderzoekers, die er prat op gaan als een van de enigen het belang van timing in een relatie te hebben onderzocht.

Timing
Beetje vreemde uitleg, alsof koppels die seks hebben voor het huwelijk (of nooit trouwen), nooit met elkaar praten en seks gebruiken om problemen op te lossen en daardoor nooit leren communiceren. Het is ook opvallend hoe de studie de lengte van de relatie, het tijdstip van seks en het tijdstip van het huwelijk niet opnam in de verklaring. Of je enkel maagd moest zijn in de relatie, of een ‘volledige’ maagd, werd er niet bij verteld.

Er bestaan websites die jongeren aansporen om maagd te blijven tot aan het huwelijk. Meestal zijn ze religieus geïnspireerd. http://www.echteliefdewacht.be/

 

 

Bronnen

http://relatie.blog.nl/onderzoek/2016/06/09/maagdelijke-huwelijken-houden-langer

http://www.relevantmagazine.com/slices/study-virgin-marriages-less-likely-end-divorce

http://relatie.blog.nl/partnerschap/2014/02/15/als-maagd-c-q-knaap-het-huwelijk-maakt-toch-gelukkiger

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge