Kan olijfolie problemen met erectiestoornissen verminderen?

De donkere zijde van relaties
Mensen met tattoos hebben meer sekspartners en meer mentale gezondheidsproblemen

stevepb / Pixabay

Het mediterrane dieet wordt in verband gebracht met een lager risico op kanker en een gezonder hart. En nu is het volgens  onderzoek ook gekoppeld aan een beter seksleven.

Wetenschappers van de Universiteit van Athene hebben 660 mannen bestudeerd die een mediterraan dieet volgden, dat veel fruit en groenten, peulvruchten, vis, noten en olijfolie bevatte. Het bleek dat slechts een vijfde van de mannen, die gemiddeld 67 jaar oud waren, erectiestoornissen meldden, volgens Newsweek. Ter vergelijking: volgens schattingen geven 52 procent van de mannen tussen de 40 en 70 jaar oud aan dat ze  erectiestoornissen hebben,  volgens John Hopkins Medicine.

Dit onderzoek werd gepresenteerd op de European Society of Cardiology-conferentie in München.

De studie beveelt aan om negen eetlepels olijfolie, 13 porties groenten, zes stukken fruit, drie porties vis en twee porties bonen per week te eten om het risico te verminderen, meldde Newsweek. Volgens auteurs van de studie is olijfolie vooral gunstig omdat het de bloedvaten gezond houdt. Dit is belangrijk omdat de penis afhankelijk is van een constante bloedtoevoer om erecties te behouden.

“Mannen die een Mediterraan-dieet volgen – met name veel olijfolie consumeren – zien hun risico op impotentie op oudere leeftijd tot 40 procent verminderd,” vertelde hoofdonderzoeker Dr. Christina Chrysohoou aan de krant. “Het biedt mannen een langdurige oplossing zonder medicatie, zoals Viagra. ”

Maar kan dit kookbestanddeel echt het geheim van sterkere erecties kunnen zijn?

Niet iedereen is even overtuigd dat het echt werkt. Het heeft meer te maken met een gezonde levensstijl, voldoende beweging en gezonde voeding en het verminderen van stress. “Olijfolie op zich is niet een magische remedie of preventief middel voor erectiestoornissen,” vertelde Dr. Nathan Starke, uroloog bij Houston Methodist, in een e-mail aan MensHealth.com.

Dr. Miguel Pineda, directeur van mannelijke seksuele disfunctie en urologische protheses in het Staten Island University Hospital, is het ermee eens dat het overgieten van je eten in olijfolie niet de oplossing is.

“Het is belangrijk om te beseffen dat er geen quick-fix is ​​om erectiestoornissen te voorkomen of te genezen,” vertelt hij MensHealth.com. “Mijn zorg is dat mensen een titel in een krant zien over olijfolie die erectiestoornissen voorkomt, en ze zullen doorgaan met hun gebruikelijke ongezonde voeding en gebrek aan lichaamsbeweging en gewoon lepels olijfolie tot hun dag consumeren!”

Het aanpassen van gezondere gewoonten, zoals sporten en het mediterrane dieet volgen, kan wel helpen bij impotentie.

Het dieet komt met name uw hart ten goede omdat het goed vet en veel fruit en groenten bevat. Dit kan helpen bij erecties, omdat “wat goed is voor het hart en de bloedvaten goed is voor de erectiele functie, die afhankelijk is van kleine slagaders om het bloed te leveren dat het nodig heeft voor penisvernauwing”, legt Starke uit. “Dus in dat opzicht ben ik het eens met het artikel.”

Bovendien kun je het mediterrane dieet volgen om een ​​paar kilo te laten vallen, en studies hebben aangetoond dat extra gewicht is gekoppeld aan erectiestoornissen, zoals MensHealth.com eerder heeft gemeld. Als u te maken hebt met impotentie en ten minste 20 procent zwaarder bent dan uw ideale gewicht, kan het volgen van een gezonder dieet een goede strategie zijn.

Bronnen

https://www.menshealth.com/uk/health/a759470/could-olive-oil-reduce-erectile-dysfunction-problems/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge