Kleine stappen indicatie van erectieproblemen?

Seks op latere leeftijd houd je gezond
Luchtvervuiling en erectieproblemen

ErikaWittlieb / Pixabay

Zet je als man standaard kleine stappen terwijl je wandelt of gaat, zou dat volgens Japanse onderzoekers kunnen betekenen dat je later problemen kunt krijgen met het bekomen van een erectie.  Het lijkt nogal vergezocht, maar de verklaring van de wetenschappers aan de Japanse universiteit van Hirosaki klinkt logischer dan verwacht.

Volgens de bevindingen van een nieuwe Japanse studie hebben mannen die kleine stappen zetten 40 procent meer kans op impotentie dan mannen met lange passen. Het komt allemaal neer op de sterkte van hun bekkenspieren, met sterkere spieren die het vermogen om een ​​erectie te krijgen en te behouden verbeteren. Als je bekkenbodemspieren tot nu toe niet echt een prioriteit waren, zouden ze dat misschien wel moeten zijn.

Onderzoekers van de universiteit van Hirosaki hebben het looppatroon van 324 mannen geregistreerd door de lengte van de stappen van de deelnemers en de hoogte van hun voeten tijdens het lopen te meten, ook wel de ‘tweestaps-test’ genoemd. Mannen met kleine stappen hadden een gemiddelde score van 153 cm, terwijl grote stappen werden beschouwd als een gemiddelde score van 166 cm.

Vervolgens werden de mannen beoordeeld met behulp van de 5-Item International Index of Erectile Function-test en verdeeld in twee groepen, afhankelijk van waar ze vallen op het spectrum van erectiestoornissen, dat niet-bestaand tot ernstig is.

Onafhankelijk van andere factoren, vonden de resultaten – gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine – een verband tussen kleinere stappen en erectiestoornissen. De bevindingen worden ondersteund door eerdere studies die verminderde lichamelijke activiteit koppelen aan een verhoogd risico op erectiestoornissen.

“Spierkracht en flexibiliteit van het bekken en de benen zijn sleutelfactoren voor erectiestoornissen,” zegt Dr. Shingo Hatakeyama, hoofdauteur van de studie. “Wij geloven dat zowel erectiestoornissen als kleine stapjes kunnen worden veroorzaakt door zwakke bekkenspieren.”

Zijn die spieren zwak, dan zijn mannen geneigd om kleinere stappen te nemen. Maar de bekkenbodemspieren controleren ook de bloedsomloop en zorgen ervoor dat een erectie makkelijk kan aanhouden. Uiteraard zijn er ook andere factoren die een rol spelen bij erectiestoornissen. Zo kunnen ook mentale aandoeningen, gaande van stress tot depressie, en fysieke klachten zoals hartkwalen en diabetes een invloed uitoefenen. Toch zou het trainen van je bekkenbodemspieren een positief effect kunnen hebben op erectiestoornissen. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in Journal of Sexual Medicine.

Bronnen

https://nl.metrotime.be/2019/09/28/must-read/kleine-stappen-zijn-indicatie-van-erectieproblemen/

https://www.menshealth.com/uk/sex/a29188399/men-who-take-small-steps-are-40-more-likely-to-have-erectile-dysfunction/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge