Lange afstandslopers hebben betere seks/ ook flunning bevordert seksleven.

Eerst opwinding, dan verlangen: libido bestaat niet
Maakt Facebook depressief en relatiearm?
athletics-229808_960_720

Bron pixabay.com

Mensen die regelmatig hardlopen hebben een actiever seksleven dan degenen die nooit lopen. Daarnaast geeft regelmatig sporten je libido een boost en verlaagt het juist de kans op impotentie. We zetten alle feiten uit recente onderzoeken voor je op een rijtje, en komen eigenlijk maar tot één conclusie: Hardlopen is goed voor je seksleven!

Een exclusieve tip voor wie op zoek is naar een stomend bedavontuurtje: kijk naar de vingers van je minnaar-in-wording. Is zijn ringvinger minstens even lang of zelfs langer dan zijn wijsvinger? Goede vangst, want dat is iemand met een stevige portie seksuele lust. Opvallend daarbij is dat diezelfde vingerlengte-eigenschap wordt toegeschreven aan langeafstandslopers, die dus ook goede bedpartners zouden zijn.

Toegegeven: het klinkt allemaal wat vreemd en zelfs verwarrend. Maar zo ingewikkeld is het eigenlijk niet. Lange ringvinger = goede langeafstandloper = goede seks. Een blootstelling aan grotere hoeveelheden testosteron in de baarmoeder bij bepaalde mensen zou ervoor zorgen dat het uithoudingsvermogen zowel bij duursporten als bij de bedsport danig verlengd wordt. En dat laat zich uiterlijk zien in een lange ringvinger.

De studie die tot deze conclusie kwam vergeleek de vingerlengtes van marathonlopers, en vond een gemeenschappelijk kenmerk bij de snelste lopers, zowel bij mannen als bij vrouwen. Die snelle lopers hadden allemaal zo’n ringvinger die even lang of langer was dan hun wijsvinger. Daaropvolgend vonden ze nog een tweede kenmerk bij de mannen en vrouwen met een lange ringvinger, namelijk een hoog libido. Allebei zijn ze het gevolg van blootstelling aan hoge gehaltes testosteron in de baarmoeder, volgens de onderzoekers, wat ervoor zorgt dat deze mannen en vrouwen het zowel op de atletiekpiste als in bed langer kunnen volhouden.

Historische verklaring
Voor de sceptici omtrent dit onderzoek: er is een historische verklaring voor deze “langvingerige”, seksueel gedreven mensen. Onze voorvaderen hadden er alle baat bij om snel te kunnen lopen in hun zoektocht naar voedsel tijdens het jagen. De mannen die het snelste waren in lopen en voedsel vangen, werden gezien als een goede partij door de vrouwen. Vandaar dat ook hun seksuele drive hoog genoeg moest zijn, want die mannen waren de uitverkoren partners om je mee voort te planten.

Verleng je uithoudingsvermogen
Vooraleer de mensen met een kleine ringvinger zich zorgen maken over hun bedprestaties: wie door de natuur niet gezegend is met een aanleg voor uithoudingsvermogen kan het zichzelf wel aanleren. Door veel te trainen en inspanningen te leveren, loop je met de nodige wilskracht misschien ooit wel een marathon. Hetzelfde geldt trouwens voor de bedsport: veel oefenen en moeite doen kan de gewenste resultaten opleveren.

Mensen die regelmatig joggen hebben een actiever seksleven dan degenen die nooit lopen, dat blijkt uit ouder  onderzoek.  (2010)

Denken aan seks
Uit een Brits onderzoek bij 1000 lopers en 1000 onsportievelingen blijkt dat 10 procent van hen minstens één keer per dag seks heeft, drie procent doet het zelfs twee keer per dag. Een kwart van hen zegt dat ze minstens één keer maand vrijen. Eén op tien mannelijke joggers denkt aan seks tijdens het sporten, dit in vergelijking met slechts vijf procent bij vrouwelijke lopers. De helft van hen denkt dan  over de voordelen van hun sportieve activiteit.

Flunning
Een kwart van de joggers geeft toe dat ze lopen om te kunnen flirten met het  andere geslacht. Deze trend heet ‘flunning’, een samentrekking van ‘flirten’ en ‘running’. Meer dan een derde zegt dat ze een conversatie begonnen met iemand van het andere geslacht tijdens het lopen. “We schatten dat er ongeveer 600.000 ‘flunners’ zijn in het Verenigd Koninkrijk. Lopen is een goede gelegenheid voor single joggers om buiten te komen en zo de ware te vinden.”

Sporten geeft je libido een boost, omdat bijvoorbeeld je testosterongehalte na een training verhoogd is. En wat dacht je van de fysieke voordelen van je fitheid voor een vrijpartij? Vergelijk sporters en niet-sporters met elkaar en de eersten hebben meer seks.

De cijfers uit een Brits onderzoek zeggen je misschien nog meer.
(1576 deelnemers, 53% man, 47% vrouw)

  • 78% geniet meer van seks na een loop.
  • 83% denkt dat hardlopen bijdraagt aan een beter seksleven.
  • 93% zegt dat hardlopen het zelfvertrouwen in de slaapkamer vergroot.
  • 60% zegt dat seks voor de wedstrijd de race niet beïnvloedt.
  • 68% heeft meer zin in seks na een rondje lopen.

Mannen
Nog sterker is de uitslag van een onderzoek aan de Harvard Universiteit, waar ontdekt werd dat mannen die ouder zijn dan vijftig en minstens drie uur in de week hardlopen, dertig procent minder kans hebben op impotentie dan mannen die niet of nauwelijks sporten.

Vrouwen
Ook vrouwen hebben diverse voordelen bij hardlopen. Door gematigd hard te lopen raken ze eerder zwanger dan vrouwen die niets doen of te intensief sporten. Hun zelfvertrouwen groeit ook aanzienlijk. Zestig procent van de sportende vrouwen beoordeelt hun sex-appeal als bovengemiddeld.

Seks is niet alleen een kwestie van testosteron. Je maakt ook het knuffelhormoon oxytocine aan en dan voel je meer met elkaar verbonden. Dat is wellicht goed voor de teamspirit, maar hardlopen is in wedstrijdverband nu eenmaal een solitaire aangelegenheid.

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2282538/2015/04/10/Waarom-langeafstandslopers-een-beter-seksleven-hebben.dhtml

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/288/Lopen/article/detail/1080009/2010/03/15/Joggen-is-goed-voor-je-seksleven.dhtml

https://www.runnersweb.nl/training/looptips/meer

http://www.runmagazine.nl/wetenschap/hardlop

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge