Lesbiennes hebben de meeste orgasmes

Waarom kussen relatiebevorderend en gezond is.
Meer kopen tijdens menstruatie?

Bron freepik.com

Menig man zit tijdens pornosurfactiviteiten te kijken naar twee vrouwen die samen seks hebben. In werkelijkheid blijken vrouwen die met elkaar seks hebben, nu ook de meeste orgasmes te ervaren. Mogelijk heeft het te maken doordat vrouwen zelf veel beter weten hoe ze een orgasme moeten geven omdat ze dat van zichzelf weten.

Bijna driehonderd vrouwen van rond de dertig die relaties van gemiddeld vier jaar of meer hadden met een man of vrouw werkten mee aan het onderzoek. De lesbiennes hadden de meeste orgasmes.

De verklaringen voor het opmerkelijke verschil zijn divers. Zo worden lesbische vrouwen door hun partner vaker clitoraal gestimuleerd dan heteroseksuele vrouwen. Clitorale stimulatie leidt immers vaker tot een hoogtepunt dan vaginale stimulatie met de penis.

Daarnaast duren vrijpartijen tussen vrouw en vrouw gemiddeld langer dan vrijpartijen tussen man en vrouw: 55 minuten versus 35 minuten.


Ook durven lesbische vrouwen hun seksuele wensen beter aan hun partner duidelijk te maken dan heteroseksuele vrouwen, wat de kans op een hoogtepunt vergroot. Vrouwen zijn effectiever en inventiever bij het bevredigen van een vrouw dan mannen, aldus het onderzoek.

Het artikel is verschenen in het Tijdschrift voor Seksuologie. Bijna driehonderd vrouwen vulden een onlinevragenlijst in. De onderzoeksgroep is rond de dertig jaar oud, heeft gemiddeld vier jaar een relatie met een man of een vrouw en is hoogopgeleid.

Het wetenschappelijke artikel is gebaseerd op een masterscriptie van Bonne van Rees, oud-student aan de Universiteit van Amsterdam. Ook UvA-docent Mark Spiering en psycholoog-seksuoloog Ellen Laan van het AMC waren bij het onderzoek betrokken.

Volgens Laan is heteroseksuele seks niet zo gunstig voor vrouwelijk seksueel plezier, omdat die seks voornamelijk is gericht op de penis in de vagina. Vaginale stimulatie leidt minder vaak tot een orgasme dan clitorale stimulatie. En als vaginale stimulatie al leidt tot een orgasme, dan komt dat vaker door stimulatie met de vingers dan met de penis. Met vingers kun je de achterkant van de clitoris stimuleren, met de penis gaat dat niet.

Een andere bevinding van de studie is dat clitorale stimulatie door een lesbische vrouw vaker leidt tot een orgasme dan clitorale stimulatie door een man. Mogelijk is dit te verklaren door het feit dat een lesbische sekspartner het vrouwenlichaam beter begrijpt dan een man.

Bronnen

http://www.parool.nl/amsterdam/amc-onderzoek-lesbiennes-hebben-de-meeste-orgasmes%7Ea4343336/

http://www.feromoon.info/nieuws/4132-amc-onderzoek-lesbiennes-hebben-de-meeste-orgasmes

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge