Libido vrouwen

Erectiestoornis erfelijk en verband met diabetes Type 2
Regelmatig klaarkomen als man is goed middel tegen prostaatkanker.

StockSnap / Pixabay

Kindara is een vruchtbaarheidsapp die onderzoek heeft gedaan naar de seksuele behoeften van vrouwen. Wat blijkt? Iets meer dan de helft van de vrouwen zou graag vaker seks hebben. Natuurlijk moet het dan wel goede seks zijn. Een emotionele band is hiervoor het meest belangrijk, gevolgd door voorspel en communicatie. Bijna de helft van de vrouwen bereikt minimaal één keer per vrijpartij een hoogtepunt.

Velen denken dat vrouwen niet van seks houden en hun libido laag is. Een enquête van de vruchtbaarheidsapp Kindara geeft het tegenovergestelde idee. Volgens het onderzoek houdt de meerderheid van de vrouwen van seks en vinden vrouwen een emotionele band met de partner van belang in bed.

Men nam een vragenlijst af bij 500 vrouwen. Men wilde nagaan of de gekende mythes over seks en vrouwen juist zijn.  Helemaal omgekeerd van wat vaak beweerd wordt, gaf de meerderheid van de vrouwelijke respondenten aan (53,2 %) dat ze wel van seks met hun partner houden.

Dat vrouwen maar met moeite een orgasme kunnen bereiken lijkt ook niet helemaal te kloppen. Volgens de enquête slaagt 72,6 % van de vrouwen er in klaar te komen tijdens seks. Maar het is wel zo dat  meer dan de helft van de vrouwen (53,2 %) een emotionele band met de partner een voorname voorwaarde vindt voor een gezond seksleven.  Vrouwen vinden een lang voorspel ook belangrijk. Vrouwen gaven daarnaast aan meer seks te willen. Meer dan de helft van de ondervraagden gaf aan vaker tussen de lakens te willen duiken. Zo’n drie keer per week wordt door de meerderheid als ideaal beschouwd

 

Bron https://www.huffingtonpost.com/entry/how-women-really-feel-about-sex-survey_us_55f83bdde4b09ecde1d9b5e6

Het is ook waar dat vele vrouwen (82 %) hun seksuele verlangens laten bepalen door externe factoren. Stress lijkt de voornaamste reden te zijn om geen seks te willen hebben. Het werd gesignaleerd door  40 % van de vrouwen.  Als er geen verbinding met de partner is, hebben vrouwen ook minder zin en worstelen met een slecht zelfbeeld (20%) was ook een bepalende factor. Bij mannen heeft stress minder invloed op hun libido.

Bron https://www.huffingtonpost.com/entry/how-women-really-feel-about-sex-survey_us_55f83bdde4b09ecde1d9b5e6

 

Bron https://www.huffingtonpost.com/entry/how-women-really-feel-about-sex-survey_us_55f83bdde4b09ecde1d9b5e6

 

Bronnen

https://nl.metrotime.be/2018/12/23/must-read/dit-hebben-vrouwen-echt-graag-in-bed/

https://www.zita.be/nieuws/lifestyle/dit-hebben-vrouwen-echt-graag-in-bed

https://www.goedgevoel.nl/wat-vrouwen-blijkbaar-willen-in-de-slaapkamer/

https://www.kindara.com/

https://www.huffingtonpost.com/entry/how-women-really-feel-about-sex-survey_us_55f83bdde4b09ecde1d9b5e6

https://seks-en-relaties.planetfem.com/het-libido-van-vrouwen/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge