Mannen verkiezen seks boven eten ?

Seks mag geen pijn doen.
Seksuele dysfunctie bij vrouwen kan worden opgelost door 'basiscommunicatie'
dan witz_untitled_NudeinWater_lrg

Bron www.dfngallery.com

Er zijn een aantal basisbehoeftes in het leven van dieren en mensen die boven al het andere gaan. Eten, drinken, slapen, veiligheid en voortplanten zijn genetisch gecodeerd, dat is bij ons mensen niet anders.

Hoewel de volgorde van die oerdriften wel kan verschillen. Sommige wetenschappers zeggen dat het een mythe is dat mannen elke 6 seconden aan seks denken.

Er schuilt dus meer  waarheid in dan je zou denken. Nieuw onderzoek wijst uit dat hersenen bij mannen eerder aan seks dan aan voedsel denken.

Onderzoekers aan de University College of London hebben een nieuwe studie gepubliceerd waarin we lezen dat de hersenen van mannen extra cellen hebben die de constante drang naar seks aanwakkeren. Er is natuurlijk een belangrijk detail van dit onderzoek dat we zeker moeten vermelden: de studie werd uitgevoerd op wormen, en dat is niet meteen hetzelfde als het ontleden van het menselijke brein.

Maar deze soort wormen, een soort (Caenorhabditis elegans) worden vaker gebruikt om neurale circuits in kaart te brengen. ze zijn geliefd als proefpieren omdat ze veel genen hebben die dezelfde zijn als die van de mens.

Hoe kwamen de onderzoekers dan tot de conclusie dat mannen sneller aan seks dan eten denken?

Op de wormen werden verschillende tests uitgevoerd waarbij ze hongerig werden losgelaten in een zoutrijke omgeving. Zo associeerden ze zout met trek in voedsel.

Door enkel deze associatie te maken, bleven de wormen ver uit de buurt van hoge concentraties zout wanneer ze naar een nieuw verblijf werden verplaatst. Maar, wanneer er een mogelijke partner in een zoutrijk verblijf zat (en geen voedsel), dan haastten de mannetjes zich naar de hoek van het verblijf met het meeste zout. Mannelijke wormen zonder de extra cellen kozen ervoor honger te vermijden in plaats van op zoek te gaan naar seks. Opnieuw, het gaat hier om eenvoudige wormen maar de neuronen lijken zo sterk op die van de mens dat er een link gelegd mag worden.

Mannelijke hersenen hebben neuronen die vrouwelijke hersenen niet hebben, en andersom.

Bronnen

https://www.ucl.ac.uk/news/news-articles/1015/151015-extra-brain-cells-worms-sex

http://seks.blog.nl/

http://www.zita.be/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge