Mei in de VS masturbatiemaand : Wank Weeks

Begeleiding bij hervatting seksleven na borstkanker kan beter
Waarom vrouwen sneller koude handen en voeten hebben.

Een nieuwe lente, een nieuw geluid’…De maand mei wordt elk jaar aanzien als Masturbatie Maand, in de VS ook ook wel de Wank Weeks genoemd. Want, zo vinden de organisatoren, er zijn nog steeds veel te veel rare vooroordelen over zelfbevrediging…….

Ventus17 (CC0), Pixabay

Dokter Joycelyn Elders sprak in 1994 op Wereld Aidsdag een menigte toe. Toen vanuit het publiek de vraag kwam of masturberen vroegtijdige seksuele activiteit ontmoedigt, antwoordde Elders: “Ik denk dat het deel uitmaakt van de menselijke seksualiteit en dat het aan iedereen moet worden onderwezen.”

Deze uitspraak viel slecht en de zwarte arts werd hierop de laan uitgestuurd. Haar ontslag heeft echter wel tot een traditie geleid. Ieder jaar viert men nu de hele maand mei masturbatiemaand.

De initiatiefnemer, een seksshop in San Fransisco, wil met de actie de conversatie over het onterechte ontslag roerig houden en mensen laten praten over masturbatie. Seksshop ‘Good Vibrations’ ondervindt nog altijd dat mensen onwetend zijn over zelfbevrediging. Zij moeten ten eerste worden gerustgesteld, worden verteld dat het goed is om te doen. “98% van de mensen masturbeert, de andere 2% bestaat uit leugenaars”, aldus de seksshop.

Good Vibrations doet al jarenlang mee aan onder andere onderwijsprogramma’s om de bewustwording van het eigen genot te verhogen en het onderwerp masturbatie bespreekbaar te maken.

De meimaand is in de Verenigde Staten daarom sinds enige jaren uitgeroepen tot masturbatiemaand. Ook wel Wank Week genoemd. Want, zo vinden de organisatoren, er zijn nog steeds teveel vooroordelen tegen zelfbevrediging. Het stigma en de schaamte moeten opgeheven worden door middel van een maatschappelijke dialoog.

Tijd voor actie.

In het kader van Nationale Masturbatie Maand vindt sinds 3 jaar in Philidelphia de Masturbate-a-Thon plaats.

Overigens op 28 mei is de jaarlijkse dag van de masturbatie. National Masturbation Day, ook bekend als International Masturbation Day, is een jaarlijks terugkerend evenement op 28 mei  om het recht op masturberen te beschermen en te vieren. De eerste nationale masturbatiedag was op 7 mei 1995, nadat sekspositieve retailer Good Vibrations de dag had uitgeroepen ter ere van dokter Joycelyn Elders, die in 1994 was ontslagen door president Bill Clinton omdat zij suggereerde dat masturbatie deel moet uitmaken van het curriculum voor seksuele voorlichting voor studenten.  International Masturbation Day is sindsdien uitgebreid met de hele maand mei als International Masturbation Month.

 

Bronnen

http://seks.blog.nl/creaties/2014/05/01/het-weer-mei-en-dat-masturbatiemaand

http://www.eroscoaching.com/masturbationmont

http://www.welingelichtekringen.nl/media/30892/mei-is-masturbatiemaand.html

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Masturbation_Day

http://powervrouwen.blog.nl/vrouw-en-lijf-leven/2013/05/09/waarom-de-maand-mei-de-masturbatiemaand-is

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge