Naakt slapen bevordert seksleven én algemene gezondheid

Seks draait rond emoties en brengt betekenis in het leven
Invloed van geslachtshormonen oestrogeen en testosteron op astma

Naakt slapen kan je gezondheid helpen verbeteren en je seksleven stimuleren, zo blijkt uit onderzoek.

Bron : www.footer.com Robbenart

Bevindingen van een enquête uitgevoerd door Meubelontwerper Furniture Choice, ontdekte dat naakt slapen niet alleen goed is voor gewichtsverlies, maar ook voor het verbeteren van de mannelijke vruchtbaarheid.

Het kwam toen de firma onderzocht hoe de Britse slaapgewoontes worden beïnvloed door warme temperaturen na de warmste zomer ooit geregistreerd voor meer dan 40 jaar.

Hieruit bleek dat één op de vier (23%) Britten naakt slaapt, wat volgens artsen kan resulteren in aanzienlijke gezondheidsvoordelen.

Uit het onderzoek bleek ook dat 40% van de mensen over het algemeen niet goed slapen, met bijna een kwart die aangeven dat ze maar zes uur slaap krijgen per nacht.
Maar de slaapproblemen stoppen daar niet.

Meer dan een derde meldde dat ze zich ‘s morgens moe voelen, met een zere rug en een pijnlijke nek.

Dr Sarah Brewer, een huisarts, legt uit dat naakt slapen deze pijnen niet kan genezen, maar het heeft andere belangrijke gezondheidsvoordelen  vooral tijdens de zomermaanden.

Ze zei: “Naakt slapen betekent dat je lichaam ‘s nachts koeler blijft, wat belangrijk is, want oververhitting is een veelvoorkomende oorzaak van verstoorde slaap.

” 3 à 4 graden te warm in bed liggen verandert de hersengolfpatronen, vermindert de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de REM-slaap, verhoogt de kans op wakker worden en vermindert de diepe slaap.”

Dr Brewer zegt dat er vijf belangrijke voordelen zijn van naakt slapen:

-Het helpt bij het willen vermageren. Als de slaap wordt verstoord door te warm te hebben, produceert uw lichaam meer cortisol dan normaal, wat leidt tot een verhoogde eetlust.

-Verbetert huidproblemen. Oververhitting ‘s nachts kan veel huidaandoeningen verergeren, dus naakt slapen kan dit helpen voorkomen.

-Vermindert het risico op schimmelinfecties van de huid. Candida-gistcellen veranderen van de oppervlakkige ‘onschadelijke’ celvorm, tot de binnenvallende bedreigingsvorm, wanneer de omstandigheden warm en vochtig zijn. Naakt slapen en veel verluchten kunnen leiden tot minder terugkerende Candida-infecties.

-Verbetert de relaties met significante anderen. Naakt slapen geeft een gevoel van vrijheid en kan paren helpen liefdevoller te worden. Mensen zijn zeer afgestemd op de aanblik van de blote huid, die fungeert als een signaal voor seksuele opwinding.

-Verbetert de mannelijke vruchtbaarheid. Testosteron hormoon wordt ‘s nachts uitgescheiden en stijgt in bepaalde stadia van de slaap. Als een man zich te warm voelt en zijn slaap daardoor verstoord is, kan zijn testosteronproductie afnemen. Naakt slapen helpt om een ​​gezonder slaappatroon te bevorderen, dus normale testosteronproductie vindt plaats.

Bronnen

https://www.dailypost.co.uk/news/uk-world-news/sleeping-naked-can-help-boost-15138043

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge