Naakt slapen is gezond en goed voor de relatie

Geschatte tijd om tekst te lezen:3 minu(u)t(en)

De een kruipt er naakt in, een ander hult zich in een dikke pyjama of joggingpak tumblr_mhvfgyqycZ1qfat5eo1_500wanneer hij of zij het bed instapt. En dat blijkt per nationaliteit verschillend.

Het zijn vooral de Fransen die bijvoorbeeld naakt tussen de lakens van een hotelbed kruipen. Meer dan de helft van de Galliërs zegt het liefst zonder kleding aan het vege lijf te gaan slapen.

Nederlanders zijn een stuk preutser met 16%, blijkt uit onderzoek van Hotels.com onder ruim 25.000 reizigers. Andrea Petersen van de Wall Street Journal bevestigt dat samen naakt en klef slapen goed is voor de gezondheid.

In de nacht bij elkaar zijn zorgt voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dat is weer goed voor een lager gehalte van het stresshormoon cortisol en juist een hoger peil van het liefdeshormoon oxytocine in het bloed.

Mensen die naakt slapen hebben over het algemeen een gelukkigere relatie, zo blijkt uit een onderzoek.Dat schrijft de Daily Mail.

Wendy M. Troxel, professor psychiatrie en psychologie aan de universiteit in Pittsburgh en eveneens slaaponderzoekster licht ook verder toe.

“De psychologische voordelen die horen bij het slapen met een partner zijn groter dan dat soort andere negatieve zaken die erbij komen kijken.”

Pas tegen de tijd dat partner(s) er alles aan doen om niet meer met elkaar te slapen, moet er dus een alarmbel afgaan.

Met name vrouwen worden gelukkiger van een man met wie ze letterlijk naar bed gaan en weer opstaan en naakt slapen is een teken van een goede relatie.

Top 10 landen die tijdens een hotelovernachting het liefst naakt slapen
Frankrijk 51%
Verenigd Koninkrijk 24%
Noorwegen 24%
Zweden 20%
Finland 19%
Australië 19%
Denemarken 18%
Canada 17%
Ierland 16%
Nederland 16%

Ook andere bronnen bevestigen dit.

Onderzoek toont aan dat koppels die naakt slapen, zich gelukkiger voelen in hun relatie.Van de 1004 onderzochte Britten, is 57 procent van de naaktslapers gelukkig in zijn relatie. Dat is 9 procent meer dan de koppels die in pyjama slapen. Goed nieuws, want maar liefst 40 procent slaapt naakt.

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending.

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.

Ook interessant om te lezen!