Nieuwe gids gynaecologen onthult hoe een vulva er uit ziet.

Meer slaap geeft betere seks
Slaap en seksleven

Bron https://www.brook.org.uk/data/So_what_is_a_vulva_anyway_final_booklet.pdf

Een Britse seksuele gezondheidsorganisatie heeft een gids vrijgegeven om vrouwen te leren hoe ze van hun vulva’s moeten leren houden.

Wanneer heb je voor het laatst eens goed gekeken ‘daar beneden’?  We gaan ervan uit dat het heel lang geleden is. We denken dat sommigen van jullie nog nooit een spiegel hebben gepakt en lang naar je vulva’s hebben gekeken schrijft Katie O’Malley.

Maar wees gerust, je bent niet de enige. In een recent onderzoek onder 1.000 Britse vrouwen kon 44 procent de vagina niet identificeren op een medische illustratie van het vrouwelijke voortplantingsstelsel. Nog minder waren in staat om de vulva te identificeren, met maar liefst 60 procent faalde dit te doen. Daarom heeft een instelling voor seksuele gezondheid een nieuwe online referentietool gecreëerd die vrouwen helpt te ontdekken of vulva er ‘normaal’ uitziet.  Brochure Hoe ziet de vulva eruit?

De Brook-website geeft visuele voorbeelden van de vulva en advies over hoe vrouwelijke geslachtsdelen in de puberteit veranderen, meldt de BBC.

En hoewel de website is gericht op vrouwelijke meisjes, gezien de opkomst van labiaplasty (cosmetische vulvaloperatie) in de afgelopen jaren, zijn er wellicht ook oudere dames die leren erkennen dat alle vulva’s mooi zijn.

Het boekje ‘So What Is A Vulva Anyway’ verklaart de functie van de vulva, clitoris, schaamlippen, mons pubis, urethra, schaamhaar, en ruimt een aantal misvattingen met betrekking tot vrouwelijke geslachtsorganen op en geeft advies over hoe je het best voor je vulva kunt zorgen. Zoals de website benadrukt: Het is moeilijk om te weten wat een ‘normale vulva ‘is.

Meestal krijg je andere vagina’s nooit te zien, dus het is moeilijk te begrijpen dat schaamlippen er in verschillende soorten en maten zijn.’

Het benadrukt ook de manier waarop porno en gephotoshopte beelden de perceptie van de samenleving over wat een ‘normale’ of gewenste vulva is, scheeftrekken. Kortom, zolang je vulva je geen pijn of ongemak bezorgt, is het allemaal goed.

Mevrouw Louise Williams, klinisch verpleegkundig specialist aan het University College Hospital en co-lead van het project, vertelde de BBC: ‘Deze educatieve hulpbron zal jonge mensen helpen om hun vulva te begrijpen en hoe deze zich ontwikkelt tijdens de puberteit, vooral als ze zich zorgen maken over hoe ze er uit ziet of voelt.

‘We hopen dat het jonge mensen geruststelt dat vulva’s in verschillende vormen en maten zijn en dat ze weten waar ze moeten zijn als ze advies en ondersteuning nodig hebben.’

Bronnen

http://www.elleuk.com/life-and-culture/culture/news/a42317/sexual-health-charity-brooke-guide-normal-vulva/

https://www.brook.org.uk/data/So_what_is_a_vulva_anyway_final_booklet.pdf

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge