Pil voor vroegtijdige zaadlozing mannen ?

Hoe het beschadigde sperma van mannen een belangrijke rol kan spelen bij herhaalde miskramen
Invloed van cosmetica op seks

Vele mannen kampen met het probleem van vroegtijdige zaadlozing. Vraag natuurlijk is

DivvyPixel / Pixabay

hoe lang het stoten in de vagina mag/moet duren. Indien het kort is, maar het is voor beide partners bevredigend is er geen probleem. In het verleden werden reeds experimenten gedaan met antidepressiva die blijkbaar ook zaadlozingvertragend zouden werken, maar het idee om antidepressiva te moeten slikken, schrok vele mannen af.

Nu zou er een antwoord zijn in de vorm van een nieuw soort pil voor mannen die last hebben van vroegtijdige zaadlozing.Proefpersonen die de pil namen, konden het tot bijna vier keer langer uithouden.

Er valt veel te vertellen over gemiddelden, maar onderzoek bij 500 koppels gaf aan dat het gemiddeld 5,5 minuten duurt vooraleer een man tijdens seks ejaculeert. Er zijn mannen die het zelfs geen minuut uithouden vooraleer te ejaculeren. Men plaatst ze dan bij de vroegtijdige zaadlozers.

De nieuwe pil, Cligosiban zou er voor zorgen dat de binding van het hormoon Oxytocine afgeremd wordt.

Voorlopige testen bij proefpersonen lijken effect te scoren. Aan de Tulane University School of Medicine in New Orleans gaf men 88 mannen elke dag de bewuste pil of een placebo.

Vóór het onderzoek kwamen de mannen met het probleem van vroegtijdige zaadlozing reeds klaar na  gemiddeld 30 seconden. Na de inname van de pil, konden ze het  3,8 keer langer vol houden. Er is nu vervolgonderzoek bij een grotere groep mannen.

Vroegtijdige zaadlozing is iets wat bij een op de drie mannen voorkomt.  Mannen stappen er niet mee naar de dokter omdat ze er beschaamd over zijn.  Bij sommige mannen leidt dit tot lichamelijke maar vooral psychische klachten, zoals onzekerheid, gevoel van te falen tot depressie.   Het heeft een enorme impact op het zelfvertrouwen en kan zelfs relaties doen stuk lopen.  Onderzoekster Dr Sarah Jarvis beaamt dat het voor vele mannen een ernstig probleem vormt als ze altijd te vroeg klaar komen.

Voortijdige ejaculatie is vrijwel nooit geassocieerd met ernstigere medische aandoeningen, in tegenstelling tot erectiestoornissen (niet in staat zijn om een erectie te krijgen of te houden), die nauw verbonden is met hartaandoeningen en diabetes.

Af en toe kunnen mensen met aandoeningen van het zenuwstelsel zoals multiple sclerose of zenuwbeschadiging, of chronische prostatitis (ontsteking van de prostaatklier) ook last hebben van vroegtijdige ejaculatie, aldus Jarvis. Het is echter uiterst onwaarschijnlijk dat voortijdige ejaculatie het eerste teken is van een van deze aandoeningen.

Oxytocine speelt een grote rol in onze relaties en seksleven.  Geproduceerd door een deel van het brein dat verantwoordelijk is voor een groot deel van ons gedrag, is het verantwoordelijk voor alles, van moeders die zich verbonden voelen met hun baby’s tot zich verbonden voelen met een liefdespartner.  Het is een hormoon dat stijgt tijdens seks en ons helpt een orgasme te bereiken.
Het nieuwe medicijn werkt door de productie van het “liefdeshormoon” in de hersenen te blokkeren

The Mail meldt dat het nieuwe onderzoek heeft aangetoond dat Cligosiban het aantal oxytocine cellen in de hersenen en het ruggenmerg in het bloed vermindert.

“Er zijn al verschillende crèmes en medicijnen beschikbaar en er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd met geneesmiddelen zoals oxytocine die deze antagoniseren”, zegt Dr. Jarvis.

Bronnen

https://www.zita.be/nieuws/lifestyle/nieuwe-pil-helpt-tegen-vroegtijdige-zaadlozing

https://nl.metrotime.be/2019/02/09/must-read/nieuwe-pil-helpt-tegen-vroegtijdige-zaadlozing/

https://www.thesun.co.uk/fabulous/8354974/new-pill-could-stop-premature-ejaculation/

https://thechive.com/2019/02/06/pill-claims-to-end-premature-ejaculation-because-apparently-women-are-tired-of-losing-at-sex/?li_source=LI&li_medium=related-posts

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge