Probiotica verhoogt seksgoesting

Friends with benefits hebben de beste seks
Jonge mensen vinden eten net zo belangrijk als seks
yogurt, fruits, blackberries

Myriams-Fotos (CC0), Pixabay

Wetenschappers deden onderzoek in een laboratorium met muizen en kwamen tot de conclusie dat muizen meer aantrekkingskracht hebben op het andere geslacht nadat ze probiotische yoghurt met een vanillesmaakje aten in vergelijking met muizen die een normaal eetpatroon volgden. De vacht van de diertjes ging ook meer glansen en ze gedroegen zich anders. Onderzoekster Susan Erdman  vertelde dit aan de krant The Huffington Post

Groter nageslacht
De dieren uit het onderzoek hadden niet alleen meer succes op seksueel vlak. Hun teelballen waren gemiddeld 5 procent dan muizen die geen yoghurt aten, wat kan verklaren waarom ze meer zelfvertrouwen hadden. ‘Alle aspecten van de vruchtbaarheid van de mannen nam toe, ze paarden eerder en brachten meer baby’s voort. Deze dieren voelden zich dus niet alleen sexyer, ze vertoonden ook lichamelijke verschillen’, aldus Erdman.Tijdens een onderzoek naar het verband tussen probiotica en obesitas ontdekten wetenschappers nog een ander voordeel van yoghurt met micro-organismen: het maakt muizen slanker, aantrekkelijker en verhoogt hun seksdrift.


Wetenschappers ontdekten dat muizen in het laboratorium meer aantrekkingskracht hebben op het andere geslacht nadat ze probiotische yoghurt met een vanillesmaakje aten in vergelijking met muizen die een normaal eetpatroon volgden. De vacht van de diertjes glansde ook meer en ze gedroegen zich ook anders. Onderzoekster Susan Erdman: “We merkten dat de mannetjes zich anders gedroegen, maar aanvankelijk waren we niet zeker. Het viel wel op dat ze er goed uitzagen.”

yakult1Groter nageslacht
De dieren in het onderzoek hadden niet alleen meer succes op seksueel vlak, hun teelballen waren gemiddeld 5 procent groter dan die van muizen die geen yoghurt aten, wat kan verklaren waarom ze meer zelfvertrouwen hadden. “Alle aspecten van de vruchtbaarheid van de mannen nam toe, ze paarden eerder en brachten meer baby’s voort. Deze dieren voelden zich dus niet alleen sexyer, ze vertoonden ook lichamelijke verschillen”, aldus Erdman.

De vorsers geloven dat de probiotica in de yoghurt de verandering in de seksuele houding van de dieren veroorzaakte. Ook had dit soort zuivel effect op de vrouwelijke dieren, hun vacht glansde nog meer dan die van de mannetjes. Vorige week bleek al dat granaatappelsap het niveau van testosteron doet toenemen, wat de seksuele drift en libido verhoogt.

Een probioticum is een voedingsmiddel met micro-organismen die de gezondheid een boost geven. Ze doen dit door de darmflora in evenwicht te brengen, iets waar je hele lichaam van profiteert.

Yoghurt zou niet alleen een libidoboost zijn. Op het internet zijn allerlei jongens- en meisjesdiëten te vinden. Als rode draad geldt dat je meer calcium moet gebruiken wanneer je een dochter wenst (veel zuivelproducten dus) en meer natrium en kalium voor een zoon (zout, bananen, tomatensap,…).

Als het niet klopt is het alleszins een goede marketingstrategie om deze producten verkocht te krijgen en ‘baat het niet, schaden doet het ook niet’.

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/39/Nina-kookt/article/detail/1435622/2012/05/09/Vergeet-oesters-yoghurt-is-beste-afrodisiacum.dhtml

http://www.ad.nl/lifestyle/door-eten-van-yoghurt-meer-zin-in-seks~a8c84fbb/

http://www.belmarrahealth.com/yogurt-may-boost-sex-drive-enhance-fertility-in-men-helping-in-weight-loss/

http://seks.blog.nl/onderzoek/2016/10/06/probiotische-yoghurt-voor-meer-aantrekkingskracht-en-sexdrive

http://www.knack.be/nieuws/gezondheid/yoghurt-eten-voor-een-dochter/article-normal-94543.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge