In een relatie sterf je minder snel aan kanker

Minder calorieën eten zorgt voor betere seks
Uit onderzoek blijkt: mannen die drinken en roken zijn aantrekkelijker


Hoewel het huwelijk een dikmaker is, heeft het toch veel zowel psychische als fysieke

Deflyne / Pixabay

voordelen.

Zo is ook de kans op overleving bij kanker groter met een vaste partner aan je zijde……

Uit een recente studie, gepubliceerd in het tijdschrift Cancer, blijkt dat getrouwde mensen er veel beter voor staan als de diagnose kanker valt. De wetenschappers analyseerden 783.167 patiënten, waarvan 386.607 het niet overleefden. Uit de resultaten bleek dat ongehuwde mannen 27 procent meer kans hadden op overlijden, en ongetrouwde vrouwen 19 procent meer kans, aldus de New York Times.

De verklaring kan bij economische factoren gezocht worden: wie getrouwd is staat er op financieel vlak natuurlijk net iets beter voor dan ongehuwde mensen. Maar volgens het onderzoek was dat minder van belang. Het was vooral de mentale en sociale steun die de mensen van hun partner ontvingen, die belangrijk was.

Zo blijkt uit onderzoek van Cancer Prevention Institute of California


De onderzoekers denken dat het ook komt doordat een partner vaak een patiënt aanspoort om een arts te bezoeken. Ook hebben getrouwde mensen vaker iemand “om voor te leven”, vertellen de onderzoekers in de Britse krant The Telegraph. Het is tevens een verklaring voor het feit dat verweduwden dikwijls vrij snel na hun partner overlijden.

“Patiënten die alleen zijn komen vaker pas in een later stadium bij een dokter en zijn zieker”, aldus Matthew Wieduwilt. Volgens hem hebben mannen meer baat bij het trouwen dan vrouwen. “Vrouwen hebben, zelfs als ze vrijgezel zijn, de neiging om meer ondersteuning te krijgen van elkaar.”

Bronnen

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/07/married-people-more-likely-to-survive-cancer-as-their-spouse-wil/

http://relatie.blog.nl/onderzoek/2016/06/08/met-een-geliefde-aan-je-zij-sterf-je-minder-snel-aan-kanker

http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2673240/2016/04/12/Getrouwde-mensen-hebben-meer-kans-om-kanker-te-overwinnen.dhtml

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge