Samen enkele kilo’s bijkomen maakt gelukkiger

Hoe lees je op een kritische manier seksonderzoek ?
Meet je seksuele activiteit met je iPhone
hamburger, p, french fries

Joenomias (CC0), Pixabay

Wie is er niet op dieet? Iedere burger vindt zichzelf wel een beetje te dik. Vaak zie je dat iemand die in een vaste relatie zit, in kilo’s bijkomt. Dat is ook  niet vreemd: met zijn tweeën is het veel leuker om een lekkere maaltijd te koken en niemand laat graag restjes over. Soms voelt men zich ook een beetje gesetteld en hoef je niet meer onmiddellijk zo aantrekkelijk er uit te blijven zien om nog datingkans te maken. Misschien ben je met dat beetje extra gewicht niet blij, maar het kan wel iets heel positiefs betekenen voor je relatie.

Stellen die in hun relatie (enkele) kilo’s aankomen, zijn namelijk gelukkiger dan mannen en vrouwen die op hun oude gewicht blijven, vertelt ons onderzoek.

Het onderzoeksbureau NCBI komt tot die conclusie, nadat het 169 pasgetrouwde stellen volgde voor een periode van vier jaar. Daarbij keken de onderzoekers naar het gewicht en geluk van de koppels. Niet alleen zijn de zware echtparen gelukkiger dan de slankere stellen, die laatste gingen vreemd genoeg over het algemeen ook eerder uit elkaar.

Volgens de onderzoekers voelen koppels die gelukkig zijn met elkaar geen druk om zich te bewijzen.

Een onderzoek dat gepubliceerd werd op de website National Center for Biotechnology Information toont aan dat je gelukkiger bent met elkaar als je een beetje bent aangekomen samen.

De koppels die in een fijn huwelijk zaten, waren tevens de stellen waarbij gewichttoename geconstateerd werd en de overige koppels waarbij dit niet gebeurde, gingen eerder uit elkaar. Vooral belangrijk is dat men zich er niet aan stoort dat er wat kilo’s bij gekomen zijn.


Volgens het onderzoek is de theorie hierachter dat mensen in een stabiele relatie niet langer de druk voelen om er heel aantrekkelijk uit te zien en sneller van hun oude dieet zullen afstappen. Maar ja, wat is er nu fijner dan een avondje Netflix kijken in bed met pizza’s die aan huis bezorgd worden?

Natuurlijk betekent dit niet dat je bij voorbaat gelukkiger bent als je zwaarder wordt. De researchers spraken zelfs uit dat sommige onderzochte gelukkige koppels misschien beter op hun gezondheid zouden kunnen letten. Je moet immers niet alleen samen gelukkig zijn maar je gewicht bepaalt ook je gezondheid op zich.

Bronnen

http://www.nsmbl.nl/onderzoek-stellen-die-samen-een-paar-kilootjes-aankomen-zijn-gelukkiger/

http://www.rtlnieuws.nl/editienl/verliefd-zijn-samen-kilos-aankomen

http://www.hln.be/hln/nl/37/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge