Seks goed of slecht voor voetballers in Rusland?

Open VLD pleit voor expertisecentrum voor seksuele dienstverlening aan zorgbehoevenden
Geuren en seks

Photo by https://www.instagram.com/explore/locations/65143147/

Het Braziliaanse nationale voetbalteam is in wezen niet uitgesloten van seks tijdens het kampioenschap, vertelde sportarts Rodrigo Lasmar het tijdschrift Extra.

“Ik vind dat het niet als een taboe mag worden behandeld.” Seks is iets natuurlijks, zij [voetballers] zijn jonge mannen in perfecte gezondheid. “Er is niets natuurlijker dan met seks ontspannen tijdens momenten van rust, zowel fysiek als moreel, het zet iemands geest in rust na voorbereidingen voor de Wereldbeker. Het zal geen probleem voor ons zijn, ” aldus de dokter.

Sputnik Brazilië nam contact op met Marcelo Neves, technisch directeur van het Rowing Training Centre in Rio de Janeiro (Centro de Treinamento de Remo), dat onder meer sporters opleidt voor belangrijke sportevenementen. Marcelo Neves merkte op dat hij geen problemen ziet bij sporters die seks hebben tijdens het kampioenschap, maar het is essentieel dat ze niet uitgeput raken.

“Het hangt allemaal af van hoe ze de liefde bedrijven. Er zijn sporters die het binnen een paar minuten halen, en er zijn er mensen wiens geslachtsgemeenschap een uur duurt, wat behoorlijk vermoeiend is. Vanuit psychologisch oogpunt kan dit een zeer positief resultaat op een sportman hebben. Het is heel belangrijk om in te schatten hoeveel kracht er in gaat; vaak kan dit tot taboe maken bij iemand juist gevolgen teweegbrengen die een negatief effect kunnen hebben op het werk van een sportman. ”

Hij concludeerde met name dat hij niets slechts ziet aan seks, op voorwaarde dat het niet te vermoeiend is voor de sportman.

In de tussentijd is Neves het niet eens met de methoden van Joachim Löw, de hoofdcoach van het Duitse nationale team, die zijn spelers onthoudt van seks tijdens het WK van 2018.

Los daarvan besprak Sputnik Brazilië het probleem met seksuoloog Regina Navarro, die erop wees dat er onder seksonderzoekers geen consensus bestaat over de vraag of seks goed of slecht is voor sporters die naar hen aankomen met advies voor wel of niet seks tijdens grote toernooien.

Er is onderzoek dat suggereert dat om sperma te maken dit een ​​groot deel van de mannelijke energie vraagt zodat het de betrokkenen traag en slaperig maakt aldus de seksuoloog.  Er is ander onderzoek dat aantoont dat seks juist iemands gemoedstoestand verhoogt, waardoor ze vrijmoedig worden, goede seks maakt je dapperder en meer geïnspireerd.

Dus, het is moeilijk om te zeggen of het goed of slecht is.
Eerder verklaarden een aantal belangrijke spelers van het Braziliaanse nationale team dat liefde bedrijven voorafgaand aan wedstrijden hen hielp goed te presteren. Ronaldo, die sinds 2009 voor Real Madrid speelt, zei dat goede seks vóór een spel een ‘sleutel tot succes’ is.

Romario, een voormalige Braziliaanse spits, adviseerde Gabriel Jesus om seks te hebben op dagen zonder wedstrijden.

Genoeg seks is slechts een van mijn tips; evenals het benutten van de meeste vrije dagen om tot rust te komen.

“Seks is iets natuurlijks, ons team bestaat uit jonge spelers met een uitstekende gezondheid en het is heel natuurlijk om de gelegenheid te gebruiken om de druk te verminderen en te ontspannen.” Dat is helemaal geen probleem, “zei Lasmar, maar hij voegde eraan toe dat het intieme leven van de speler wel gecontroleerd zal worden. Het zal niet zo zijn dat de vriendinnen en echtgenotes de hele tijd rond de spelers zullen kunnen rondhangen. Ze zijn enkel welkom op vrije dagen.

Iets anders bij het team van Panama. Geheelonthouding bij de Panamezen tijdens WK: “Seks in hetzelfde rijtje als drugs en alcohol” .

Hun bondscoach is onverbiddelijk. Terwijl de Rode Duivels in Rusland bezoek zullen krijgen van vrouwlief, ondergaan de Panamezen een wekenlang seksverbod. “We plaatsen geslachtsgemeenschap in hetzelfde rijtje als drugs en alcohol.”

Bondscoach Roberto Martínez is een man van principes, maar geen onmens. Dat er bij de Rode Duivels niet gerookt of gedronken mag worden, daar kan Radja Nainggolan ongetwijfeld van meespreken, maar aan het liefdesspel raakt zelfs een asceet als Roberto niet. Op 23 juni – na de tweede groepsmatch tegen Tunesië – krijgen de Rode Duivels in Moskou dan ook het bezoek van hun levensgezellinnen. Een gunstmaatregel die op applaus onthaald werd. Toch is in Rusland niet elke bondscoach de fysieke liefde even genegen.

En hoe zit het met de supporters? Het is al langer bekend dat sporten goed is voor je. Niet alleen voor je gestel, maar ook voor je seksleven! Sporters hebben veelal een rijker seksleven: lichaamsbeweging zorgt namelijk voor een betere doorbloeding van de organen en dus ook van de mannelijke én vrouwelijke geslachtsdelen.

Kijken
Uit Frans onderzoek blijkt echter dat het kijken naar sport, in dit geval naar voetbal, ook zorgt voor een beter seksleven. 70% van de koppels die aan het betreffende onderzoek deelnamen, bleek na afloop van een voetbalwedstrijd betere seks te hebben.

Het kijken naar voetbal vergroot namelijk de zin in seks. Mannen raken meer opgewonden naarmate hun favoriete team vaker scoort. Vrouwen zouden kriebels in de onderbuik krijgen van de knappe, zwetende voetballers op het beeldscherm en die lusten maar al te graag op hun eigen partners loslaten.

Zie ook https://www.seksonderzoek.be/seks-en-gezondheid/seks-voor-de-wedstrijd/

Bronnen

https://sputniknews.com/worldcup-2018/201806091065271029-sex-footballers-world-cup/

https://sputniknews.com/worldcup-2018/201806071065207996-brazil-football-timetabled-sex-world-cup/

https://www.hln.be/sport/voetbal/buitenlands-voetbal/wk-voetbal/geheelonthouding-bij-de-panamezen-tijdens-wk-seks-in-hetzelfde-rijtje-als-drugs-en-alcohol~a6fe2c8a/

http://www.voetbalnieuws.be/news/141773/video-voetbalvrouwen-willen-wel-seks-voor-de-wedstrijd-sommigen-toch

https://www.viva.nl/sex-en-liefde/voetbal-kijken-meer-zin-in-seks/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge