Seks middel tegen burn out?

De perfecte match bestaat niet.
Goedele lanceert educatief seksplatform met expliciete beelden

Copyright Hemya Moran Intimate strangers http://www.huffingtonpost.com/2015/01/09/hemya-moran_n_6438550.html?utm_hp_ref=photography


De afgelopen jaren is het aantal mensen dat met een burn-out kampt verdubbeld. Dokters worden massaal opgezocht voor ziektebriefjes en medicatie, terwijl er volgens Willemijn van Dommelen, Motivationial Speaker en ervaringsdeskundige, ook iets anders nuttig kan zijn: seks. Volgens haar is intimiteit en seks een ontzettend belangrijke element om een burn-out te bekampen.

Zelf heeft ze wel drie burn-outs gehad en verschillende depressies. Plots ging het licht uit: opgebrand. Ze kwam daarnaast ook in een scheiding terecht, en belandde vervolgens opnieuw in een depressie, …

Tot enkele jaren geleden vond je Willemijn van Dommelen (40) in de televisiewereld.

Zo werkte ze als woordvoerder bij de zenders Vier en Vijf, en nam ze als manager tal van BV’s onder haar hoede. In haar vrije tijd schreef ze ook nog eens boeken én stortte ze zich in allerlei andere projecten.

Seks in plaats van sport

Niemand komt op het idee om in plaats van een halfuur te gaan hardlopen eens een halfuur te vrijen. Voor Willemijn was de support van haar naasten erg belangrijk. Na de zoveelste burn out kwam ze op het idee andere mensen te gaan motiveren en sensibiliseren.

“De zaal zat van bij mijn eerste lezingen al meteen vol,” aldus  Willemijn. Ze probeert de mensen een duidelijke houvast te bieden. Ze geeft ook praktische tips  waar mensen zich kunnen aan optrekken. Twee van die vaste ingrediënten in het herstel van een burn-out, zijn bijvoorbeeld humor en sport. Vooral fysieke activiteit is iets dat veel mensen helpt bij hun herstel.


Seks is één van de eerste dingen die we laten vallen, stelt Willemijn. Zeker wanneer het allemaal wat moeilijker wordt. We moeten al gaan werken en op zoveel andere terreinen presteren zoals de was en de plas, sociale contacten, enz… Als we dan eindelijk ‘s avonds laat thuis zijn ‘moeten’ we ook nog vrijen. Dat zorgt ervoor dat er al snel een soort druk op seks komt te liggen.

Het zit in onze natuur om ons seksleven op een laag pitje te zetten wanneer we niet goed in ons vel zitten, maar dat betekent niet dat het een goede zaak is, vindt Willemijn.

Integendeel, en ze pleit dan ook voor meer intimiteit als een belangrijke stap tegen een burn-out. “Bij seks komen endorfine en dopamine vrij. Dit zijn stoffen die het hormoon cortisol, dat sterk samenhangt met stress en burn-outs, weer gaan normaliseren.’

Pink Rebel Company werd opgericht vanuit de persoonlijke ervaring van Willemijn en wil helpen bij preventie, herstel en re-integratie. De workshops starten opnieuw in september, inschrijven kan via de website.

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/3150405/2017/05/08/Seks-is-een-ideaal-middel-tegen-een-burn-out.dhtml

https://www.pitreport.nl/2017/05/20/seks-is-een-ideaal-middel-tegen-een-burn-out-2/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge