Seksonderzoek toont aan: mannen moeten meer hun best doen

Mannen en vrouwen denken anders over vriendschap
Heteroseksuele vrouwen komen minst vaak klaar

Bron Sabin Abayo www.unsplash.com

Vrouwen zijn beter in bed dan mannen, zou een van de conclusies kunnen zijn van een groot onderzoek. Daar bleek namelijk uit dat lesbische vrouwen veel vaker klaarkomen dan heterovrouwen.

95 van elke 100 heteromannen krijgt een orgasme tijdens seks, tegenover 89 homomannen en 88 biseksuele mannen.

Van iedere 100 lesbische vrouwen komen gemiddeld 86 klaar, tegenover 66 bi-vrouwen en 65 heterovrouwen.

Dat zijn de cijfers uit een onderzoek naar hoe vaak mannen en vrouwen met verschillende seksuele voorkeuren klaarkomen tijdens seks met een partner.

Aan het onderzoek deden 52.000 Amerikanen mee. De onderzoekers denken dat er veel ruimte voor verbetering is bij zowel heteromannen als heterovrouwen. Mannen zouden zich wat langer moeten inhouden, is een van de tips.

Een andere tip aan mannen: meer orale seks, zeggen de onderzoekers. Partners zouden elkaar vaker moeten vragen naar elkaars wensen en voorkeuren. Complimentjes wanneer die iets goed doet, zou ook moeten helpen.

Sexy lingerie, nieuwe standjes, fantasieën uitproberen of een ouwe gouwe: ‘talk dirty’.

Er is hoop voor heterovrouwen, zeggen de onderzoekers, want het hoge aantal lesbiennes dat regelmatig klaarkomt laat zien dat sommige mannen gewoon wat minder egoïstisch moeten zijn in bed.

Er is een opmerkelijke kloof tussen heteroseksuele mannen en vrouwen in de frequentie van het orgasme tijdens seks. Er is echter weinig bekend over verschillen in orgasmeverschil in seksuele oriëntatie. De studie onderzocht hoe meer dan 30 verschillende eigenschappen of gedragingen verband hielden met de frequentie van het orgasme tijdens seksueel intieme gedurende de afgelopen maand.

De onderzoekers analyseerden een grote Amerikaanse steekproef van volwassenen (N = 52.588) die ze identificeerden als heteroseksuele mannen (n = 26.032), homoseksuele mannen (n = 452), biseksuele mannen (n = 550), lesbische vrouwen (n = 340), biseksuele vrouwen (n = 1112) en heteroseksuele vrouwen (n = 24,102).

Heteroseksuele mannen hadden het meeste kans om te zeggen dat ze meestal tot altijd een orgasme hadden als ze seksueel intiem waren (95%), gevolgd door homoseksuele mannen (89%), biseksuele mannen (88%), lesbische vrouwen (86%), biseksuele vrouwen (66%), en heteroseksuele vrouwen (65%).

Vergeleken met vrouwen die minder vaak orgasmen, waren vrouwen die vaker orgasmes hadden vaker geneigd om: meer orale seks te ontvangen, langere tijd seks te hebben, meer tevreden te zijn met hun relatie, te vragen naar wat ze in bed willen, hun partner te prijzen voor iets ze deden in bed, belden / e-mailden om te plagen om iets seksueels doen, sexy lingerie te dragen,  nieuwe seksuele posities te proberen, anale stimulatie deden, fantasieën uitspeelden, sexy gesprekken hadden en liefde laten zien tijdens seks.

Vrouwen hadden meer kans op een orgasme als hun laatste seksuele ontmoeting bestond uit diep kussen, manuele genitale stimulatie en / of orale seks naast vaginale geslachtsgemeenschap. Onderzoekers benadrukken socioculturele en evolutionaire verklaringen voor deze verschillen in de orgasmebeleving. De resultaten suggereren verschillende gedragingen die paren kunnen proberen de orgasmefrequentie te verhogen.

Bronnen

https://link.springer.com/article/10.1007/s10508-017-0939-z?wt_mc=Affiliate.CommissionJunction.3.EPR1089.DeepLink&utm_medium=affiliate&utm_source=commission_junction&utm_campaign=3_nsn6445_deeplink&utm_content=deeplink

https://gfcnieuws.com/seksonderzoek-toont-aan-mannen-moeten-meer-hun-best-doen/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge