Seksueel zelfvertrouwen verhogen

Studie suggereert dat de zoenfrequentie een belangrijke indicator is voor seksuele betrokkenheid en relatiebinding
Corona lockdown maatregelen kunnen bij ouderen leiden tot meer misbruik
women, love, human

KELLEPICS (CC0), Pixabay

Voor het eerst seks hebben is zenuwslopend, maar het is niet de enige keer dat de gedachte aan seks ontmoedigend kan zijn. Velen van ons zullen later in hun leven perioden van onthouding doormaken en de gedachte om weer seksuele activiteiten te ondernemen kan gevoelens van onzekerheid oproepen.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand langere tijd geen seks heeft gehad (echtscheiding, uit elkaar gaan, het verlies van een geliefde of moeite om de juiste persoon te ontmoeten, Corona lockdown) en vaak tegen de tijd dat we opnieuw seks hebben voelt het alsof we ons seksuele zelfvertrouwen verloren hebben.

Dr. Valeria Chuba, seksuologe en intimiteitscoach leert haar klanten seksuele schaamte en angst te overwinnen, terug seksueel zelfvertrouwen te krijgen en plezierige intieme relaties te creëren.

‘Het vinden van die speciale vonk met een nieuwe partner kan vaak lang duren’, legt Dr. Chuba uit. ‘Ongeacht de redenen waarom we ons zonder een minnaar bevinden, ervaren de meesten van ons, wanneer het tijd is om terug te keren in de groove, gevoelens van angst en een laag zelfvertrouwen.’

Leer van het verleden

Elke nieuwe relatie biedt een veelbelovend begin, wat een kans betekent om dingen anders en beter te doen dan voorheen. ‘Dit is het perfecte moment om terug te kijken naar je seksuele ervaringen uit het verleden’, adviseert Dr. Chuba.

Wat waren de dingen die goed (of niet) werkten in je intieme relaties? Welke partners zijn je het meest bijgebleven en waarom? Wat zou je deze keer anders willen doen? Zou je bijvoorbeeld meer aandacht willen voor sensueel voorspel of wil je meer seksuele verbeeldingskracht van je partner? Door duidelijkheid te krijgen over jouw behoeften en grenzen, kun je op een meer proactieve manier een nieuwe seksuele relatie beginnen, wat u op zijn beurt weer een veiliger gevoel zal geven.

Weet wat je plezier geeft

Als seksuoloog vertelt dr Chuba haar klanten vaak dat masturbatie de basis is voor partnerseks.

Hoe meer je weet over wat je opwindt en je helpt plezier en orgasme te ervaren, hoe beter je deze dingen met je partner kunt delen, wat leidt tot een positievere intieme ervaring.

Door jezelf op deze manier opnieuw met je lichaam te leren kennen, zal je eerst aanvaarden en dan vertrouwen krijgen als het om iemand anders gaat. Het is gemakkelijk om de positieve dingen van ons lichaam te vergeten als we ons onzeker voelen en ons concentreren op de delen die we niet zo leuk vinden.

Als je nieuw bent in zelfgenoegzaamheid of gewoon je seksuele repertoire wilt verbreden, kunnen ook sekspositieve boeken of leuke en educatieve seksed dvd’s je informeren en je sensualiteit stimuleren. Het is belangrijk op te merken dat je altijd moet overwegen professionele hulp te zoeken voor specifieke seksuele problemen, zoals problemen met het ervaren van een orgasme met een partner, vroege ejaculatie, erectiestoornissen of faalangst. Werken met een sekspositieve, meelevende professional kan een enorme boost zijn voor je seksuele zelfvertrouwen.

Communicatie is de sleutel

Goede communicatie over wat je leuk en minder leuk vindt,  is een groot deel van elke succesvolle seksuele relatie, aldus dr. Chuba.

“Er zijn maar weinig dingen die aantrekkelijker zijn voor een geliefde dan het zelfvertrouwen om te spreken over zijn of haar behoeften en verlangens, en het vermogen om naar zijn of haar partner te luisteren. Als je iets zegt, vergroot je de kans dat je krijgt wat je wilt uit je seksuele relatie; en het accepteren van je partner zal hem of haar een speciaal en gewaardeerd gevoel geven. Hoe dan ook, je zult overkomen als een genereuze en attente minnaar, wat je zelfvertrouwen zeker zal vergroten. ”

Focus op plezier en niet op prestatie

Wanneer we een nieuwe relatie beginnen, vooral na een lange tijd zonder partnerseks, hebben we de neiging ons angstig te voelen over zaken als onze aantrekkelijkheid; onze maat, vorm en gewicht; en hoe goed we zullen ‘presteren’ tijdens seks.
“Deze mentaliteit houdt ons gevangen in ons hoofd en losgekoppeld van zowel ons lichaam als ons plezier, en van onze geliefden en het proces van vrijen. Wanneer je voelt dat je verstrikt raakt in prestatiedruk, focus je dan op je lichaamssensaties. Adem diep en vertraag indien nodig. Let op hoe de dingen aanvoelen in tegenstelling tot hoe perfect je lijkt te zijn. Als bonus komt een minnaar die gefocust is op plezier en sensualiteit er veel sterker en zelfverzekerder uit dan iemand die onzeker is over hun ‘prestatie’. ”

Een gevoel voor humor hebben

Seks kan in de beste tijden ingewikkeld en intimiderend zijn, laat staan ​​wanneer we  lange tijd celibatair geweest zijn. Daarom vergeten we vaak dat seks in de kern gaat over verbinding, plezier en genieten. En aangezien partnerseks tussen lichamen plaatsvindt, kan het ook een rommelige, gênante en onbedoeld hilarische ervaring zijn. Als je dit gebruikt als een punt van verbinding met je geliefde, in plaats van iets om je voor te schamen, kan het je helpen de zaken wat op te vrolijken. De kans is groot dat je partner zich ook nerveus voelt, dus een luchtige band opbouwen over je gedeelde angst en de absurditeit van dit alles kan zowel ontspannend als heel, heel sexy zijn.

Bronnen

https://uk.style.yahoo.com/5-simple-steps-help-build-122300785.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge