Slaap en seksleven

Nieuwe gids gynaecologen onthult hoe een vulva er uit ziet.
Mannen en seks

C_Scott / Pixabay

Niet genoeg slapen kan schade aanrichten aan uw seksleven, hebben experts gewaarschuwd. Het krijgen van voldoende slaap is cruciaal voor een gezond seksleven

En de vicieuze cirkel gaat door, omdat je seksleven ook de reden kan zijn voor een tekort aan nachtrust.

Op World Sleep Day onthult men de verschillende manieren waarop slaap invloed kan hebben op je seksleven …

Seksuoloog Laurie Mintz, auteur van Becoming Cliterate en een psychologieprof aan de Universiteit van Florida, schreef voor The Conversation dat een op de drie Amerikaanse volwassenen niet genoeg slaap krijgt, en dat bijna de helft van de vrouwen en een derde van de mannen zich zorgen maakt over hun seksleven.

Ze zei: “Hoe is slaap en seks gerelateerd? Ik zal het voor de hand liggende zeggen: we slapen en hebben meestal seks op dezelfde locatie – de slaapkamer.

Vrouwen zullen eerder merken dat hun geslachtsdrift minder is als ze moe zijn. “Minder voor de hand liggend, maar belangrijker is dat gebrek aan slaap en gebrek aan seks een aantal veel voorkomende onderliggende oorzaken, waaronder stress, delen.”

Ze waarschuwde dat een gebrek aan slaap problemen kan veroorzaken in de slaapkamer voor zowel mannen als vrouwen … terwijl een stevige slaap van acht uur kan leiden tot betere orgasmen. Dus hoe beïnvloedt de slaap het seksleven van een vrouw?

Een goede nachtrust kan het libido van een vrouw een boost geven, vertelt Prof Mintz.

En daar eindigt het goede nieuws niet. Hoe meer slaap een vrouw krijgt, hoe opwindender ze zal worden, vond een studie.

De National Sleep Foundation heeft ook gemeld dat jonge moeders minder geneigd zijn om een ​​goede nachtrust te krijgen, wat verstoring van hun seksleven veroorzaakt, omdat ze de tijd niet vinden om te slapen en  overdag te moe zijn.

Een orgasme kan juist leiden tot een betere nachtrust.  Hoewel het lijkt alsof het seksleven van een vrouw sterker wordt beïnvloed door de slaap, heeft het ook impact op mannen!

Een gebrek aan goede slaap bleek de testosteronniveaus van een man te doen dalen, vonden experts. Testosteron is het hormoon dat een sleutelrol speelt in de libido van een persoon.

Vandaar dat vrouwen na een slechte nachtrust vaker slechte seks hebben – mannen hebben van nature een hoger hormonenniveau, en lopen dus wat dat betreft voorop.

Uit ander onderzoek is gebleken dat slaapapneu bij mannen een erectiestoornis kan veroorzaken, wat weer invloed heeft op het seksleven van een man, aldus professor Mintz.

Heeft seks effect op hoe goed je slaapt?

Terwijl slaap – en stress – je seksleven kunnen doden of genezen, kan seks je ook helpen om beter te slapen. Een andere seksdeskundige Ian Kerner zei dat gebrek aan seks, slapeloosheid en prikkelbaarheid kan veroorzaken.

Hij voegde eraan toe dat er zelfs bewijs is dat het stresshormoon, cortisol, afneemt na een orgasme, terwijl de oxytocine van het “liefdahormoon” die vrijkomt na een orgasme, resulteert in een betere slaap. En er is meer goed nieuws.

Een gebrek aan seks kan leiden tot prikkelbaarheid en stress waardoor het moeilijk wordt om te slapen

Orgasme verhoogt het oestrogeengehalte van een vrouw, het vrouwelijke geslachtshormoon, dat vervolgens kan leiden tot een diepere slaap, onthulde Prof Mintz.

Dus meer slaap en meer seks is het antwoord. Prof Mintz zei: “Het is nu duidelijk dat een verborgen oorzaak van seksproblemen slapeloosheid is en een verborgen oorzaak van slapeloosheid zijn seksproblemen.

“Deze kennis kan leiden tot voor de hand liggende, maar vaak over het hoofd gezien, behandelingen voor beide problemen.”

 

Bronnen

https://www.thesun.co.uk/fabulous/health-and-fitness/5780351/international-sleep-day-2018-improve-sex-life/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge