Testikels (teelballen) en hersenen hebben veel gemeen.

Marihuana kan vrouwen helpen betere orgasmes te krijgen
Studie evalueert online bronnen voor het verbeteren van de seksuele gezondheid van vrouwen
man in gray suit jacket and black pants standing on brown concrete pathway during daytime

Foto van Mitchell Luo

Onderzoekers van de Universiteit van Aveiro in Portugal vergeleken onlangs verschillende organen en delen van het menselijk lichaam met Britse wetenschappers van de Universiteit van Birmingham. Deze verrassende observatie blijkt uit hun observaties: de testikels en de hersenen hebben veel overeenkomsten. De resultaten van hun werk zijn verzameld in een studie die op 2 juni 2021 is gepubliceerd in het tijdschrift Open biology .

Ze schreven dat de hersenen, en in het bijzonder de testikels, het hoogste aantal eiwitten gemeen hadden in vergelijking met andere organen. In detail vergeleken Portugese en Engelse onderzoekers celeiwitten van 33 soorten orgaanweefsels, zoals het hart, de darm, de eierstokken en de placenta.

Het resultaat: ze ontdekten dat de testikels en de hersenen 13.442 gemeenschappelijke eiwitten delen. Van alle organen van het lichaam is hun gemeenschappelijke genetische samenstelling de belangrijkste.

Hoewel eerder onderzoek eerder suggereerde dat er verbanden zullen zijn tussen seksuele disfuncties en hersenaandoeningen, zelfs tussen intelligentie en spermakwaliteit, heeft deze geheel nieuwe studie nieuwe horizonten geopend.

Daarnaast hebben wetenschappers ook ontdekt dat de hersenen en testikels intens energie-intensief zijn voor complexe processen zoals denken of de productie van miljoenen zaadcellen per dag. Evenzo heeft elk gespecialiseerde cellen om neuronen in de hersenen en kiemcellen in de testikels te behouden.

Ten slotte, hoewel hun taken heel verschillend zijn, functioneren neuronen op een vergelijkbare manier als die van testiculaire cellen. Beide gebruiken bijvoorbeeld exocytose, een mechanisme waarmee een cel biomoleculen uitscheidt in zijn externe omgeving. Het is met name door dit proces dat hersencellen met elkaar communiceren via neurotransmitters. Welnu, in het sperma dient hetzelfde mechanisme om te versmelten met het ei en het te bevruchten.

Maar hoe verklaren we al deze overeenkomsten? Voor de onderzoekers kan dit zijn omdat zowel de testikels als de hersenen betrokken zijn bij soortvorming, het evolutionaire proces in organismen waardoor nieuwe soorten kunnen ontstaan. Overlevingsvraag of we vereenvoudigen.

Betekent dit, zoals het populaire gezegde luidt, dat mannen alleen maar aan seks denken omdat hun ballen en hun hersenen gelijk zijn? Nu niet echt. Omdat het wetenschappelijk is en zoals de site vermeldt Science alert  Het blijkt immers dat vanuit puur biologische vergelijkingspunt ook de hersenen van vrouwen veel gelijkenissen tonen met de testikels van mannen. Kortom, gendergelijkheid door rede en wetenschap.

Bron

https://www.baltimoregaylife.com/the-study-found-that-the-testicles-and-the-brain-have-a-lot-in-common/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge