Vitamine D is goed voor seks?

Meer kopen tijdens menstruatie?
Waarom hebben mannen een ochtenderectie?


Beetje last van een laag libido? Zoek dan nu vooral even lekker de zon op! Dat beweren tenminste onderzoekers die de zon aangeven als libidostimulator.

woman, girl, freedom

JillWellington (CC0), Pixabay

Een tekort aan vitamine D is voor mannen funest beweert onderzoek aan te te geven. Mannen krijgen er een minder sterke erectie van of in sommige gevallen zelfs helemaal geen meer.

Vitamine D stimuleert onder andere de aanmaak van testosteron en daarmee heeft het direct een positief effect op je libido.

Mocht je nu merken dat je in de zomer toch echt een stuk meer opgewonden bent dan in de winter, overweeg dan eens een extra pilletje vitamine D in de winter.

Ook bij vrouwen hebben de extra zonnestralen een positief effect op het libido.

Je lage geslachtsdrift kan zijn omdat je niet genoeg zon krijgt.De zon stimuleert je humeur en geeft je huid die gewilde vakantiegloed, maar er is een verborgen voordeel dat je misschien nog niet kende: het stimuleert je seksleven.

Slechts een uurtje in de zon is genoeg om dingen op te warmen in de slaapkamer voor mannen en vrouwen. Het komt allemaal neer op een klein ding genaamd vitamine D, vaak de geslachtsvitamine genoemd, die we krijgen door blootstelling aan de zon. Verschillende onderzoeken hebben vitamine D, of een gebrek daaraan, in verband gebracht met veranderingen in uw zin in seks.

Aly Dilks, een expert op het gebied van seksuele gezondheid bij The Women’s Health Clinic, vertelde The Sun Online: “We weten dat mensen in de winter kunnen lijden aan Seizoensgebonden Affectieve Stoornis (SAD), dus de zon is enorm belangrijk voor ons welzijn. In termen van de chemicaliën die het stimuleert, is testosteron het meest verantwoordelijk voor onze zin in seks en studies tonen aan dat de zon een grote factor is bij de productie ervan.

“Denk eens terug aan holbewoners, die mannen die de hele dag dieren in de zon vangen, hadden nog steeds de energie nodig om terug te komen en zich voort te planten om hun race te redden. Dit is de natuur op zijn rauwst. ‘

Een vitamine D-tekort kan bij vrouwen een laag oestrogeengehalte veroorzaken, wat resulteert in een lage zin in seks. Het heeft ook dezelfde impact op mannen, alleen verliezen ze testosteron. Oestrogeen is het vrouwelijke geslachtshormoon en is niet alleen verantwoordelijk voor een hoge geslachtsdrift, het helpt ook de spieren in de vaginale wand gezond te houden en zorgt voor afscheiding. Zonder deze afscheiding zal de vagina droger zijn dan normaal, waardoor seks ongemakkelijk wordt – dus het is een dubbele klap dat je weinig zin hebt in seks en ongemak als je toch vies wordt. Een beetje tijd in de zon kan dat allemaal veranderen, waardoor de geslachtshormonen van een vrouw worden opgewekt die klaar zijn voor wat zomerliefde.

Bij mannen kan vitamine D de testosteronniveaus aanzienlijk verhogen, wat hun behoefte om vuil en vuil te worden stimuleert.

“Het is niet zozeer de zon, maar het niveau van testosteronproductie waar we allebei toe in staat zijn,” voegde Dilks eraan toe.

“Vrouwen produceren testosteron in hun (vrij kleine) eierstokken, terwijl mannen in hun testikels produceren, dus er is meer mogelijkheid voor een grotere zin in seks. Er kunnen ook kleine hoeveelheden worden geproduceerd in de bijnieren, dus heet en zweterig worden is zeker een indicator.

“Onderzoek heeft aangetoond dat mannen met een lage geslachtsdrift slechts 30 minuten blootstelling nodig hebben over een periode van twee weken om hun geslachtsdrift te vergroten. Met deze aankomende hittegolf betekent dit dat er elk excuus is om onze dagen in de zon door te brengen – en onze nachten tussen de koele lakens. ”

Een studie uit 2010, gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Endocrinology, van 2.299 mannen ontdekte dat degenen met voldoende vitamine D meer van het mannelijke geslachtshormoon hadden dan degenen met minder. Onderzoekers van de Medische Universiteit van Graz, Oostenrijk, ontdekten dat mannen met minstens 30 nanogram vitamine D per milliliter bloed veel meer testosteron circuleerden dan degenen die geen vitamine hadden. Ad Brand, van het Sunlight Research Forum, zei: “Mannen die ervoor zorgen dat hun lichaam op zijn minst voldoende vitamine D krijgt, doen onder meer hun testosteronspiegel en hun libido.”

Professor Winfried Marz, die de studie leidde, zei dat hij van plan was te onderzoeken of vitamine D-supplementen hetzelfde effect op de testosteronniveaus hadden als de zon. Lage testosteronniveaus zijn ook in verband gebracht met erectiestoornissen, verminderd lichaamshaar, verminderde spiermassa en zelfs ‘man boobs’. Het enige dat nodig is, is een uur in de zon voor mannen en vrouwen om de vruchten te plukken van een betere zin in seks. Er is nog een chemische reactie die in je lichaam optreedt wanneer je in de zon zonnebaadt: het produceert meer melanocyt-stimulerend hormoon (MSH). Dit helpt bij het produceren van melanine, dat uw huid beschermt tegen schade door de zon en u helpt bruinen.

Sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat melanine en geslachtshormonen op elkaar inwerken om elkaars prestaties te verbeteren.

 

Bronnen

https://www.whimn.com.au/love/intimacy/the-surprising-reason-why-your-sex-life-probably-needs-more-vitamin-d/news-story/4cb52498a57fd5026e1898d67a774ec7

https://www.hln.be/nina/waarom-je-seksleven-een-vitamine-d-boost-nodig-heeft~ae8a41ab/

http://nultweevier.nl/nieuws/seks/wat-hebben-we-deze-week-geleerd-over-seks-269/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge