Voldoende nachtrust geeft betere seks

Met carnaval wordt er meer vreemd gegaan
Word jij een expert in likken dankzij de Lickster-app voor je smartphone?

Vermoeidheid en seks hebben een slechte relatie.

Free-Photos / Pixabay

Als iemand erg moe is dan wil hij maar één ding en dat is slapen. Het  is een natuurlijke lichamelijke reactie en op zich is daar niks mis mee.

Maar als men een relatie heeft of getrouwd is, dan krijgt de partner misschien niet alle aandacht die hij of zij graag wil. Indien dit incidenteel voorkomt is dat meestal geen probleem maar als het een langdurige periode aanhoudt, kan het een goed seksleven op een negatieve manier beïnvloeden.
Het is dan ook belangrijk om de oorzaak van de vermoeidheid vast te stelen en er een oplossing voor te vinden.

Vrouwen die elke nacht genieten van voldoende nachtrust hebben een beter seksleven. Onderzoek van de North American Menopause Society toonde dit aan. Het rechtstreekse verband tussen de hoeveelheid slaap en de vrouwelijke seksdrive is vooral opvallend bij vrouwen boven de vijftig.

Volgens het onderzoek bij 93.000 vrouwen tussen 50 en 79 jaar bestaat er een rechtstreeks verband tussen het aantal uren die een vrouw per nacht slaapt en haar seksdrive. Hoe beter een vrouw slaapt, hoe hoger haar seksdrive is en hoe meer ze van seks geniet.

Het effect van het aantal uren slaap op de seksbeleving varieert echter bij verschillende leeftijdgroepen van vrouwen. Zo zou de seksdrive van jonge vrouwen zo goed als niet beïnvloed worden door een slaaptekort, terwijl vrouwen boven de vijftig toch een stuk blijken.

Slapeloosheid is echt libidododend, probeer daarom te zorgen voor een goede nachtrust beweren seksdeskundigen. Mensen die voldoende slapen, hebben vaker en betere seks dan mensen met slaapproblemen.

Slapen is de nieuwe seks, zo staat ook in de Daily Mail. Uit een Brits onderzoek blijkt immers dat 80 procent eerder te vinden is voor een goed nachtje slaap dan een nachtje passie. Het klopt dan ook dat je beter uitgerust aan een seksactiviteit kunt beginnen.

Zelfs de jongens opperen dat ze zich meestal te moe voelen voor gestoei eenmaal de lichten uit zijn.

Kwaaltjes
Seks werkt nochtans ook heilzaam. Zo bewijzen eerdere studies dat seks de bloedsomloop stimuleert. De hormonen die vrijkomen tijdens een stevige vrijpartij doen kwaaltjes en pijntjes vergeten. Misschien gaat de vermoeidheid dan ook over en krijg je terug energie.

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/seksualiteit/56671-te-moe-voor-seks-wat-kun-je-er-tegen-doen.html

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/873502/2009/06/02/Liever-slapen-dan-seks.dhtml

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge