Vrouwen hebben evenveel seksdromen als mannen.

Alleen de seksuele persoonlijkheid van vrouwen voorspelt de frequentie van geslachtsgemeenschap binnen koppels
Mannen pas vanaf 40 jaar volwassen?

StockSnap / Pixabay

Voor het grootste deel van de geschiedenis is het vanzelfsprekend aangenomen dat mannen veel meer geïnteresseerd zijn in seks dan vrouwen. Maar een toenemend aantal onderzoeken betwist deze lang gekoesterde theorie. Recente studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat er, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, veel vrouwen zijn met hogere libido’s dan mannen en zelfs sneller verveeld raken door monogamie dan hun mannelijke partners.

Een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Psychology & Sexuality heeft onthuld dat mannen zeker niet het enige geslacht zijn om erotische dromen te hebben. Onderzoekers vroegen 2.907 mannen en vrouwen in de leeftijd van 16 tot 92 jaar over de frequentie van hun seksdromen, en ontdekten dat beide geslachten zeiden dat 18 procent van hun dromen erotisch van aard was. Mannen tussen de leeftijd van 16 en 30 rapporteerden dat 25 procent van hun dromen seksuele elementen betrof, vergeleken met 22 procent voor vrouwen in deze leeftijdsgroep.

Voor vrouwen is dit cijfer veel hoger dan in voorgaande decennia. Een eerdere studie, uitgevoerd in 1966, beweerde dat minder dan vier procent van de vrouwen erotische dromen had. Gezien het feit dat deze bevindingen zelfrapportage zijn, is het mogelijk dat vrouwen tegenwoordig seksueler zijn dan vroeger, hoewel het waarschijnlijker is dat vrouwen zich eenvoudigweg meer op hun gemak voelen bij het uiten en praten over hun seksualiteit dan voorheen. Per slot van rekening ontdekte de beroemde seksonderzoeker Alfred Kinsey dat 65 procent van de vrouwen op een bepaald moment in hun leven seksdromen heeft meegemaakt en 20 procent zelfs in de jaren vijftig nachtelijke orgasmes had.

“Het verschil in geslacht in het percentage erotische dromen bij mannen en vrouwen van 16 tot 30 jaar in het huidige onderzoek is lager dan in een studie uit 1966, die de evolutie kan weerspiegelen die in moderne samenlevingen door de feministische bewegingen wordt veroorzaakt,” aldus de krant. . “Men zou kunnen speculeren dat jongere vrouwen in de moderne samenleving zich meer openlijk bezighouden met seksualiteit dan oudere vrouwen van eerdere generaties.”

Bronnen

https://bestlifeonline.com/women-sex-dreams-study/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge