Vrouwen houden ook van casual daten

Vlinders in de buik bij verliefdheid bestaat echt
Vrouwen zijn kieskeurig in hun sekspartner

Wel de spanning en het plezier van daten, maar niet de verantwoording en de

Photo by Ava Sol

verplichtingen die bij een vaste relatie horen? Men noemt het  casual daten.

Steeds meer mensen doen het. Ze zijn wel op zoek naar een leuke spannende date, maar niet per se als doel om daar een vaste relatie aan over te houden inclusief alle bijkomende verplichtingen en verantwoordelijkheden.

Ook vrouwen hebben  weinig problemen net zoals mannen met een vluchtige scharrel, dat blijkt uit een studie van Johannes Gutenberg-Universität Mainz in Duitsland. Niet zo erg verrassend vinden wij.

Uit eerdere studies bleek altijd dat vrouwen het moeilijker hadden dan mannen om met een relatieve vreemde tussen de lakens de kruipen.

Gedateerde resultaten hoorden wij menig vrouwen zeggen en dat moeten ook de onderzoekers aan de Johannes Gutenberg-Universität Mainz in Duitsland hebben gedacht. Ze besloten om een nieuw onderzoek te starten, met zestig heteroseksuele vrouwen en mannen als proefpersonen.

Ze lieten hen foto’s zien van personen van het andere geslacht, en vertelden hen erbij dat die personen geïnteresseerd waren in oftewel een date of in seks. Daarna lieten ze de proefpersonen zelf kiezen of ze seks of een date wilden met de personen op de foto’s. Om iedereen gerust te stellen, vertelden ze er ook bij dat de eerste dertig minuten van de imaginaire date gefilmd zouden worden.


Het resultaat? De vrouwen kozen exact evenveel voor de casual seks als de mannen.

Toch is het niet iedereen daar mee eens. Volgens sommige feministische stromingen zouden vrouwen net zo veel van seksavontuurtjes moeten houden als mannen. Maar dat blijkt niet uit een studie in het blad Human Nature.

Maar iets meer dan de helft van de vrouwen had na de one-night stand een positief gevoel. Van de mannen is dit 80 procent. Voor het onderzoek van de Durham University in Groot-Brittannië werden 1743 mannen en vrouwen die een one-night stand hadden gehad, naar hun ervaringen gevraagd.

Verwacht werd dat vrouwen makkelijker tussen de lakens doken wanneer er een kans is op een langere relatie. Dit bleek niet zo te zijn. De grootste negatieve factor was voor vrouwen dat ze het gevoel hadden dat ze gebruikt waren. Of ze hadden het gevoel dat ze zichzelf teleurstelden of dat hun reputatie te grabbel lag. Ze waren dan ook meer geneigd dan mannen om hun ontmoeting geheim te houden.

Onderzoeker prof. Anne Campbell denkt dat vrouwen toch in een dergelijke date stappen, wanneer zij ovuleren. Van dag 10 tot dag 18 na hun menstruatie zijn vrouwen daardoor sneller opgewonden en hebben dan juist een voorkeur voor partners van korte duur.

Bronnen

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/2326829/2015/05/18/Wat-we-al-lang-wisten-ook-vrouwen-houden-van-seksuele-avontuurtjes.dhtml

https://www.gezondheidsnet.nl/seks-en-soas/vrouw-houdt-minder-van-one-night-stands

https://www.singlessite.nl/daten-voor-casual-seks-vrouwen-doen-het-even-vaak-als-mannen/

https://www.hln.be/nina/seks-relaties/wat-we-al-lang-wisten-ook-vrouwen-houden-van-seksuele-avontuurtjes~a63c06ca/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge