Waarom hebben sommige koppels meer seks?

Vrouwen bepalen aantal keren seks bij koppel
Workalholics hebben slechtere seks

Onderzoekers doen wel vaker onderzoek met betrekking tot het seksleven van

Bronnen : https://en.wikipedia.org/wiki/File:Two_people_having_sex_in_a_bed.png

mensen,en daar is  een goede reden voor: het blijft dat bij heteroseksuele huwelijken de koppels die meer tevreden zijn met hun seksuele leven, ze ook gelukkiger zijn met hun relaties.

Kijk vooral naar de persoonlijkheid van de vrouw. Bij haar merk je sneller geluksgevoelens en het heeft blijkbaar te maken met een intenser seksleven. De persoonlijkheid van de man lijkt aan de andere kant geen groot effect te hebben op hoe vaak het paar seks heeft.

In een studie van 278 heteroseksuele pasgetrouwde stellen, vroegen de psychologen van Florida State University, Andrea L. Meltzer en James K. McNulty de deelnemers om dagelijkse dagboeken bij te houden – een betrouwbaardere manier om de seksuele frequentie te meten dan mensen te vragen om ze later te onthouden – en een persoonlijkheidstest te doen van hun zogenaamde Big Five-persoonlijkheidskenmerken, het meest overeengekomen persoonlijkheidsmodel.

In tegenstelling tot de Myers-Briggs en zijn collega’s, heeft de Big 5 herhaaldelijk empathisch getest. De eigenschappen zijn consciëntieusheid, of hoe waarschijnlijk het is dat u op tijd bent voor vergaderingen en e-mails beantwoordt; welwillendheid, of hoe graag je mensen wilt behagen; openheid voor ervaring, of hoeveel je hunkert naar avonturen; neuroticisme, of hoeveel je reageert op de verschillende moeilijkheden van het leven; en extraversie, of hoeveel u wilt rondhangen.

De onderzoekers vroegen drie verschillende steekproeven van pasgehuwden, meestal tussen de leeftijd van midden twintig en begin dertig, om twee weken dagboeken bij te houden en op te schrijven wat ze die dag hadden gedaan. Hen werd gevraagd om te rapporteren of ze elke dag seks hadden en, zo ja, hoe tevreden ze erover waren op een zevenpuntsschaal. De paren hadden gemiddeld drie of vier dagen seks in die periode van twee weken.

Eerdere studies hebben aangetoond dat mannen meer seks willen en seks willen initiëren dan vrouwen, zo stellen de auteurs, en roepen vrouwen op om te worden bestempeld als ‘de’ poortwachters ‘van seks in relaties.’ ‘Traditionistisch als dit idee zou kunnen zijn, schreven de auteurs dat hun eigen bevindingen hiervoor ondersteuning bieden : hoe hoger een vrouw zichzelf beoordeelde op openheid voor ervaring of vriendelijkheid, hoe vaker het paar seks had. De persoonlijkheid van de man was daarentegen geen voorspeller van seksuele frequentie.

Seksuele tevredenheid was een ander verhaal. In dit geval waren de persoonlijkheden van beide partners van belang. Voor mannen en vrouwen waren hogere niveaus van neuroticisme gekoppeld aan lagere niveaus van tevredenheid. Het was intrigerend dat de openheid van mannen negatief gecorreleerd was met voldoening, terwijl het voor vrouwen het tegenovergestelde was. En het was de persoonlijkheid van het individu – niet die van hun partner – die correleerde met tevredenheid.

Maar, zoals de auteurs opmerken, deze studie – bestaande uit 14 dagen voor paren die misschien nog in de wittebroodswekenfase verkeren – moet niet worden beschouwd als representatief voor alle paren in alle stadia van relaties aller tijden. Bovendien zou het ook handig zijn om meer vreemde relaties in de mix te krijgen.  Omdat zoveel van seksualiteit wordt geïnformeerd door cultuur en opvoeding, zou het fascinerend zijn om te zien hoe mensen in meer “bevrijde” gebieden zoals New York of San Francisco zich verhouden tot die in meer conservatieve enclaves.

Maar niemand weet echt hoeveel seks een “gelukkig” paar – getrouwd of niet – wordt “verondersteld” te hebben. “Wat ik wel kan zeggen, is dat in een aantal onderzoeken met pasgetrouwde stellen (waarvan de meesten bijzonder gelukkig zijn), koppels om de drie of vier dagen seks hebben,” zei Meltzer. “Ik weet echter niet zeker hoe vaak ‘gelukkige’ paren die langer getrouwd zijn (of zelfs daten) seks hebben. ‘

Inderdaad, toen een team onderzoekers koppels vroeg om de hoeveelheid seks die ze hadden te verdubbelen, veranderde de seks in een taak voor de deelnemers – en dat vonden ze minder leuk.

Bronnen

https://www.thecut.com/2016/05/why-some-couples-have-more-sex-than-others.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge