Wat je penis je vertelt over je gezondheid

Seks tijdens menstruatie
Niet het gebrek aan seks, maar het uitblijven van een gesprek daarover, nekt relaties

Een slappe penis is niet alleen slecht nieuws voor je seksleven: Jongens met een

Photo by Steve Harvey

erectiestoornis hebben een 70 procent verhoogd risico op vroegtijdig overlijden, vertelt een nieuwe studie van de Universiteit van Mississippi.

Een erectie is een fenomeen van de bloedsomloop waarbij de bloedvaten in de penis een rol spelen. De erectie hangt dus rechtstreeks samen met het hart- en bloedvatenstelsel.

Wat is nu precies het verband tussen een erectiele disfunctie en hart- en vaataandoeningen?

Slechte cardiovasculaire gezondheid is de meest voorkomende oorzaak van ED, zegt Tobias Köhler, M.D., een universitair hoofddocent urologie aan de Southern Illinois University School of Medicine. Dus als je moeilijk in staat bent om een erectie te krijgen is het vaak een vroeg teken dat je hart in de problemen is.

In feite worden veel jongens wiens ED (erectiestoornis) wordt veroorzaakt door een slechte cardiovasculaire gezondheid geconfronteerd met levensbedreigende hartproblemen, zoals een hartaanval in de komende vijf jaar, zegt Dr Köhler.

De aders van het bloed van de penis zijn slechts een tot twee millimeter breed, zodat ze makkelijk verstopt geraken, zegt Dr Köhler.
Erectiestoornissen is het eerste signaal dat er inzake cardiovasculaire gezondheid iets aan de hand is.

Ingrijpen is belangrijk, want een erectiestoornis kan op een nakend cardiovasculair probleem wijzen. De bloedvaten in de penis zijn namelijk heel dun en kunnen vernauwen lang voor de bloedvaten van het hart (de kransslagaders) of de bloedvaten in de hersenen dat doen.

Een erectiestoornis wijst vaak op een slechte werking van de cellen van het endothelium – de wand van de slagaders – en dat in het hele lichaam.

Een medische consultatie en een check-up van het hart zijn dan nodig om de staat van de slagaders na te kijken.

Artsen spreken in dit geval over de alarmfunctie van de erectiestoornis

Bronnen

http://www.menshealth.com/health/erectile-dysfunction-increases-risk-for-death

http://www.e-gezondheid.be/wat-is-het-verband-tussen-erectiestoornissen-en-hart-en-vaataandoeningen/actueel/815

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge