Zin in seks stimuleren (+ video)

Relationele en seksuele vorming tips en tricks WTF!
Vrouwen in langetermijnrelatie hebben meer problemen met zin in seks

Heb jij één keer per maand seks, alleen omdat je vinzininseks-500x750dt dat ‘het moet’? Is seks meer een last dan een lust? Dan ben je niet de enige volgens onderzoek : zo’n 30 procent van de vrouwen zegt weinig of geen zin in seks te ervaren, zelfs niet in een warme relatie, terwijl daar geen lichamelijke verklaring voor is.

Dat kan leiden tot spanningen en twijfels, in je relatie en bij jezelf. In ‘Zin in seks!’ legt seksuoloog Ingeborg Timmerman een verband tussen zin in seks en onze persoonlijkheid. Verminderd lustgevoel ligt namelijk vaker aan een psychische disbalans dan bijvoorbeeld aan hormonen of een gebrek aan fantasie. Daarvoor ontwikkelde zij het persoonlijkheidsmodel ‘De Bloem’.

Stap voor stap ga je De Bloem zelf toepassen en die balans herstellen. Dit proces wordt uitgelegd aan de hand van vier herkenbare casussen van vrouwen, geïnspireerd op veelvoorkomende vrouwenproblemen in de seksuologiepraktijk.

Al tientallen jaren ziet de schrijfster vrouwen met ’geen zin in seks’-klachten in haar praktijk in Haarlem en op de poligynaecologie in het Spaarne Gasthuis. Vrouwen die het ogenschijnlijk prima voor elkaar hebben, maar toch moeite hebben met vrijen. Samen met Carlie van Tongeren schreef Timmerman er een boek over.

Een belangrijke stoorzender is de manier waarop vrouwen hun rol invullen in de huidige samenleving. “Alles moet tegenwoordig perfect. We jutten onszelf op om op alle fronten te scoren”, aldus Timmerman. “Als moeder, als vrouw, op het werk. We staan de hele tijd in de vierde of vijfde versnelling. Zo raken vrouwen uit balans en vaak hebben ze dat niet eens door. Maar je merkt het aan je seksleven. Lustgevoelens nemen af.’’

Verminderd lustgevoel ligt namelijk vaker aan een psychische disbalans dan bijvoorbeeld aan hormonen of een gebrek aan fantasie.

 

Bij de Universiteit van Nederland onderzocht men zin in seks. Soms zou je de kleren wel van het lijf van je partner willen trekken en soms wil je liever op de bank met een zak chips lekker een aflevering van de Universiteit van Nederland kijken. Herkenbaar? Hoe onze seksuele verlangens wel of niet aangewakkerd worden hangt van een aantal factoren af volgens seksuologe Stephanie Both (LUMC). Dat onderzocht ze met behulp van proefpersonen in het “Sekslab”, waar seksuele opwinding onderzocht wordt. Dat weet ze onder andere door labonderzoek: met een rekbandje voor om een penis of met een vaginale tampon in de aanslag kan ze in een labsituatie bijvoorbeeld precies meten wanneer je opgewonden raakt.

Bronnen

https://www.bol.com/nl/p/zin-in-sex/9200000061263483/?country=BE

http://relatie.blog.nl/sex-vruchtbaarheid/2016/11/23/zin-in-seks-valt-echt-te-leren

Ingeborg Timmerman & Carlie van Tongeren Zin in seks
Uitgever: Anderz  Nederlandstalig 176 pagina’s 9789462960428 november 2016

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge