Artsen ‘moeten seksrobots voorschrijven’ om ‘digiseksuele ziektes’ te genezen

Hoe masturbatie je seksleven kan verbeteren
Testikels (teelballen) en hersenen hebben veel gemeen.

Bron https://www.dailystar.co.uk/news/weird-news/doctors-need-prescribe-sex-robots-24251799

Leden van de International Online Sexology Supervisors-organisatie organiseerden op 4 juni 2021 een online lezing genaamd “Sex with robots: Therapeutic challenges and Opportunities” om het probleem van digiseksualiteit te bespreken.

Volgens Sex Tech Guide adviseerden experts daar om seksrobots te gaan gebruiken om mensen met seksuele problemen te helpen.

“Het gebruik van radicaal nieuwe seksuele technologieën – digiseksualiteit – is nieuw, en naarmate de technologie vordert, neemt hun acceptatie toe, inclusief betrokkenheid bij sekspoppen en robots.”

Mogelijk kan het mensen helpen bij seksuele problemen.  Onderzoekers hebben ontdekt dat zowel mensen als clinici gemengde gevoelens hebben over digiseksualiteit.

Ze moeten zich echter bewust zijn van digiseksualiteit, evenals de kansen en uitdagingen bij het omgaan met dergelijke seksuele technologieën aldus de Sexology Supervisors-organisatie. Experts dringen erop aan dat sekspoppen worden voorgeschreven aan patiënten voor therapie.

“Om ethisch en levensvatbaar te blijven, moeten clinici inderdaad bereid zijn om te werken met cliënten die zich bezighouden met digiseksualiteit, inclusief sekspoppen en robots.

De term ‘digiseksualiteit’ werd voor het eerst gebruikt in een artikel uit 2017 in de Journal of Sexual and Relationship Therapy en is een term geworden om ‘mensen wiens primaire seksuele identiteit komt door het gebruik van technologie’ te definiëren.

Sommigen geloven dat de term een ​​persoon definieert die alleen seksuele bevrediging krijgt van technologie, terwijl anderen het beschouwen als iedereen die technologie gebruikt in hun seksleven – wat van alles betekent, van robots tot vibrators.

Uit onderzoek blijkt dat sommige mensen niet tot normale seksuele relaties in staat zijn. Om misbruik te voorkomen en deze mensen toch seksuele genoegens te leren ervaren, kan men seksrobots inschakelen. Ze kunnen een goed vervangmiddel zijn en kunnen ook bij mensen die er om welke reden ook niet in slagen een menselijke seksuele relatie uit te bouwen, hen een bevredigend seksueel leven bezorgen. De technologie is er, waarom zou men het dan niet durven gebruiken, voor zover het gaat om levensechte poppen van volwassen mannen en vrouwen. Het gebruik van kinderpoppen bij problemen van kindermisbruik is absoluut niet toegelaten ook al zou het een mogelijk vervangmiddel kunnen zijn.

Bronnen

https://www.dailystar.co.uk/news/weird-news/doctors-need-prescribe-sex-robots-24251799

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge