‘Millennial vrouwen beginnen later met seks’

Zweedse regering maakt zich zorgen: inwoners hebben minder zin in seks
Sociale media hebben nut in strijd tegen borstkanker
Sleeping-girl

Bron commons.wikimedia.org

Millennial vrouwen in de Verenigde Staten wachten langer met het hebben van seks. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek. Dit heeft volgens Jean Twenge, een van de onderzoekers, te maken met uitstelgedrag en individualiteit.

Vrouwen tussen de 20 en 24 jaar zouden vaker tot na hun achttiende wachten met het hebben van seks. Twenge heeft de antwoorden van de deelnemers vergeleken met generatie X,  de generatie geboren na de babyboomers.

De docente psychologie op de San Diego Universiteit vindt deze trend opmerkelijk. Vooral omdat vrouwen anno 2016 minder onder druk staan om meteen te trouwen en kinderen te krijgen. „Millennials verkleinen de ruimte tussen de eerste keer seks en het (eerste) huwelijk. Dat is opmerkelijk omdat ze daar niet toe worden gedwongen. Alle volwassen zaken worden vooruit geschoven,” vertelt Twenge tegen Mashable.

Volgens de onderzoekster ligt dit aan de huidige ‘ik-maatschappij’. „We leven in een individualistisch tijdperk. Jonge vrouwen denken eerst aan zichzelf en aan hun carrière. Als daar een leuke man bij komt, is dat mooi meegenomen maar ze gaan er niet specifiek naar op zoek. Daarnaast wordt seks vaker wordt gekoppeld aan een serieuze relatie. Maar dat is niet ongebruikelijk voor vrouwen.”

Voor mannen is de situatie op 1 procent na onveranderd gebleven. Zij verliezen hun maagdelijkheid nog steeds rond hun zestiende.

Ook uit ander onderzoek blijkt dit. Onderzoek Rutgers en Soa Aids Nederland toont aan dat ondanks datingapps en ‘sexting’ jongeren later aan seks doen dan vijf jaar geleden. Ze lezen en praten er ook minder over.

In 2012 had de helft van de jongeren in Nederland met 17,1 jaar geslachtsgemeenschap gehad, nu is dat 18,6 jaar. Ook andere seksuele handelingen, van strelen tot orale seks, doen jongeren minstens een jaar later. Zo had de helft van de jongeren vijf jaar geleden met 14,4 jaar wel eens gezoend en in 2017 met 15,8 jaar.

Bronnen

http://www.metronieuws.nl/xl/2016/08/millennial-vrouwen-beginnen-later-met-seks

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/19/jongeren-beginnen-later-met-seks-11168453-a1563651

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge