Online dating vooral voor goede seks?

Een op twee koppels heeft geen seks tijdens huwelijksnacht
In een goede relatie gaan mensen vaak minder vreemd

solas-ser / Pixabay

Mensen die hun geliefde online ontmoetten hechten meer waarde aan goede seks. Ook op andere punten verschillen de opvattingen tussen mensen met een ‘online’ of ‘offline’ ontstane relatie. Zo blijkt uit een lezersonderzoek van NU.nl, onder ruim 1000 respondenten, die representatief zijn voor de Nederlandse bevolking.

Het meest recente NUpanel over liefde werd ingevuld door ruim duizend mensen, die representatief zijn voor de Nederlandse bevolking.  Van de respondenten met een relatie, antwoordde 41 procent ‘goede seks’ op de vraag wat liefde voor hen is. Dit percentage ligt een stuk hoger (59 procent) voor de respondenten die hun partner online ontmoetten: via een datingsite of – app.

Er waren meerdere antwoorden mogelijk op de vraag wat liefde is. ‘Elkaar altijd steunen’ werd het vaakst aangevinkt: 79 procent vindt dit een van de voornaamste kenmerken van liefde. Ook ‘een stabiele relatie’ (72 procent) en ‘loyaliteit’ (64 procent) werden vaak gekozen.

nupanel

Wie digitaal een partner vond, ziet “samen oud worden” (85 procent) en “samen wensen realiseren” (71 procent) naar verhouding vaker als droombeeld dan wie de partner op een andere manier ontmoette. Een online ontmoeting is nog niet het meest voorkomende verhaal achter een relatie. 11 procent van de relaties heeft een oorsprong op een website en 2 procent ontstaat via een app. Werk of studie (24 procent) of uitgaan (20 procent) komen vaker voor.

56 procent vindt dat verliefdheid de basis is voor een relatie. 20 procent is het oneens met die stelling en de overige respondenten zijn neutraal.

Bronnen

http://relatie.blog.nl/onderzoek/2016/06/12/online-daters-vinden-seks-erg-belangrijk

http://www.nu.nl/werk-en-prive/4275905/mensen-met-online-ontstane-relaties-hechten-meer-goede-seks.html

http://www.metronieuws.nl/lifestyle/life/2016/06/relatie-via-tinder-dan-is-seks-voor-jou-belangrijk

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge