Ouders bang van virtuele seks in games

Bij mooie vrouwen nemen mannen grotere risico's
Seks tegen de examenstress

Op zich is natuurlijk niets mis met naaktheid of seks. Maar hoe wordt het in beeld gebracht?

Seks in games

Seks in games Bron franzlemmler.de

Het is belangrijk dat jongeren virtuele seks niet als echte seks zien. Als ze ouder zijn, kan dit gevolgen hebben voor hun zelfbeeld en seksuele relaties.

De manier waarop er met seks wordt omgegaan in een game ligt vaak veraf van de seksualiteitsbeleving van jongeren. Schuw het onderwerp niet als je kind dergelijke inhoud tegenkomt in een game.

Uit een onderzoek door de website What They Play – een soort Rotten Tomatoes voor games – blijkt dat ouders vooral bezorgd zijn over seks in games.

De website hield twee onderzoeken. In het eerste onderzoek, dat werd gehouden in april, werd aanouders gevraagd om uit een lijst te kiezen wat ze het meest aanstootgevend vinden in videogames.

Op de eerste plaats staat seks tussen een man en een vrouw (37 procent), op de tweede plaats staat twee mannen die met elkaar zoenen (27 procent), op de derde plaats staat een goed zichtbaar afgehakt hoofd (25 procent) en op de vierde plaats staat het gebruik van het woord “fuck” (9 procent). Aan dit eerste gedeelte van het onderzoek deden 1.266 mensen mee.

Het tweede onderzoek werd in augustus gehouden. Aan meer dan 1.600 ouders werd gevraagd waar ze zich het meeste zorgen over maken wanneer hun 17-jarige kind bij een vriendje of vriendinnetje blijft slapen. Op de eerste plaats staat het roken van marijuana (49 procent), op de tweede plaats staat het spelen van de game Grand Theft Auto (19 procent), op de derde plaats staat het kijken naar porno (16 procent) en op de vierde plaats staat het drinken van bier (14 procent).

De beide onderzoeken zijn niet representatief voor alle ouders in alle landen, maar het geeft wel goed aan hoe controversieel seks in videogames is. Vooral door de ophef over de “Hot Coffee”-scene van Grand Theft Auto: San Andreas weten ouders tegenwoordig dat er seks in videogames kan zitten.

Seks verkoopt! In bepaalde televisieseries, boeken en magazines wordt gebruik gemaakt van een stevige vrijpartij om snel een succes te worden. Waar het in dat soort media wordt geaccepteerd en vaak ook nog wel past, daar wil het in games niet lukken.

Vele mediadeskundigen relativeren seks in games  en  vinden dus dat er niet zo moeilijk gedaan moet worden over seks en geweld in games, aangezien dit ook voorkomt in films en tv-series. Een leeftijdsclassificatie kan helpen.

Bronnen

http://www.pcmweb.nl/nieuws/ouders-vooral-bang-voor-virtuele-seks-en-echte-drugs.html

https://www.medianest.be/index.php/seks-games

https://www.xgn.nl/nieuws/10947/vier-bekende-ontwikkelaars-bespreken-geweld-en-seks-in-games

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge