Energiedrankjes zetten aan tot meer en onveilige seks

Mannen van boven de 85 zijn seksueel nog actief
Viagra voor vrouwen heeft weinig succes
restaurant, people, eating

Free-Photos (CC0), Pixabay

Op de campus van de University of Vermont zijn er geen energiedrankjes meer te krijgen.
Volgens de onderwijsinstelling zouden de drankjes ervoor zorgen dat studenten sneller en daarmee ook niet veilige seks hebben.

Jongeren die, om welke reden dan ook, nachtenlang willen presteren met behulp van 6 blikjes Red Bull in hun giechel zullen moeten afkicken.

Studenten die regelmatig energiedrankjes drinken, vertonen vaker risicogedrag. Ze roken meer, maken misbruik van geneesmiddelen, raken betrokken in vechtpartijen en doen aan onveilige seks. Dat is wat Amerikaanse onderzoekers hebben aangetoond.

Ze vergeleken regelmatige gebruikers, die zes dagen per maand een Red Bull of een ander energiedrankje gebruikten, met mensen die dat niet doen. Al snel bleek dat ze dubbel zo veel kans hebben om alcoholproblemen te hebben of marihuana te roken. Energiedrinkers dragen ook minder hun veiligheidsgordel en hebben het meer voor extreme sporten dan mensen die geen Red Bull aanraken.

“Er zijn belangrijkere dingen waar de universiteit zich bezig met mee moet houden”, aldus een 4e jaarsstudent tegen NBC.

Toch komt het verbod niet volledig uit de lucht vallen. Uit een onderzoek uit 2014 blijkt dat jongeren die meer energiedrankjes dronken, eerder onveilige seks zouden hebben. Een andere studie suggereert dat het vooral gaat om de mix met alcohol.

“Mix sterke drank met Red Bull en je kan de hele nacht door! En niet alleen dansen.”  Deze slogan bestaat bij vele jongeren en spoort hen aan, red bull met sterke drank te mixen en zo niet alleen de hele nacht op stap te gaan en te feesten maar ook zich te begeven aan allerlei sekservaringen.

Vooral jongens drinken energiedrankjes, meestal in combinatie met alcohol. ‘Het is een wijdverspreid maar fout idee dat de cafeïne in de energiedrankjes de alcohol neutraliseert’, zegt sociologe Kathleen Miller, die het onderzoek voerde. ‘Ze hebben de indruk dat ze de hele avond het beest kunnen uithangen. Maar door beide te mengen, krijg je alleen maar het idee dat je minder dronken bent. Het vermindert niet de negatieve gevolgen van alcohol op de reactietijd of het beoordelingsvermogen.’

In totaal deden er 795 studenten mee aan de enquête die online gepubliceerd werd in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Journal of Adolescent Health .

Wetenschappers ontdekten dat de combinatie van energiedrank en alcohol de kans op vrijblijvende seks vergroot! De onderzoekers stelden vast dat studenten die cafeïne-energiedrankjes mixen met alcohol, vaker zomaar met iemand het bed in duiken. Onderzoeker Kathleen E. Miller van de universiteit van Buffalo waarschuwt voor de gevolgen van de mix. “Het kan onbedoeld leiden tot overmatig drankgebruik, omdat de cafeïne ervoor zorgt dat je niet doorhebt hoe bezopen je bent.”

Het onderzoek toont verder aan dat mensen die energiedrank combineren met alcohol niet vaker vergeten een condoom te gebruiken, dus het risico op onveilige seks wordt er in ieder geval niet groter door.

Bronnen

http://metro.co.uk/2016/02/28/this-university-has-banned-energy-drinks-because-they-promote-risky-sexual-activity-5722285/

http://seks.blog.nl/lustig/2012/08/06/cafeine-en-alcohol-top-combi-voor-hete-seks

http://seks.blog.nl/algemeen/2016/02/29/red-bull-zet-aan-tot-meer-en-onveilige-seks

http://www.nieuwsblad.be/cnt/g9h1uo9c0

https://www.metronieuws.nl/xl/raar/2016/02/universiteit-bant-energiedrankjes-om-onveilige-seks

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge