Relatie riskant seksgedrag en vaderschap

Partners die langer en inniger bij elkaar zijn gaan in vele opzichten op elkaar lijken.
Relatie hebben geeft meer kans op dik worden

sasint (CC0), Pixabay

Een  Northwestern Medicine studie heeft aangetoond dat de attitude van een adolescente man in de richting van risicovolle seks, zwangerschap en anticonceptie kan voorspellen of hij zijn vaderrol zal opnemen nadat de baby is geboren.
De longitudinale studie – een van de eerste reproductieve gezondheid studies die zich richtte op jonge mannen en vaderschap – vond dat het ook mogelijk was om te voorspellen of een aantal jonge mannen tienervader zou worden.
Het onderzoek maakte gebruik van de  gegevens van de algemeen beschikbare National Longitudinal Study of Adolescent naar Adult Health, een landelijk representatief onderzoek van personen vanaf de adolescentie tot in de volwassenheid verspreid over 20 jaar.
Jonge mannen in de studie moesten reageren op uitspraken zoals: “Als je geslachtsgemeenschap had, zouden je vrienden je meer respecteren.” “Het zou niet zo slecht zijn als je iemand zwanger op dit moment in uw leven had gekregen,” en ” Het gebruik van anticonceptie interfereert met seksueel genot. ” Hun scores werden vervolgens vergeleken met hun vaderschap statuut later in het leven.  Men trachtte te achterhalen of hun adolescente kennis, attitudes en opvattingen over seks, zwangerschap en geboortebeperking hen later beïnvloed had in het leven.

“Ik was erg verbaasd dat, op basis van wat adolescente mannen ons vertelden in hun tienerjaren, we konden voorspellen of ze later een tienervader of een niet aanwezige vader zouden worden,” zei Dr Craig Garfield, associate professor in de kindergeneeskunde en medische sociale wetenschappen aan de Northwestern University Feinberg School of Medicine.
Mannen die tiener vader geworden waren, maakten minder vaak hun school af en hadden meer kans op jobs met een lager inkomen.
Jonge mannen die minder bezorgd waren over het  hebben van riskante seks, hadden 30 procent meer kans om een niet aanwezige vader te worden (dit is een vader die niet bij zijn nakomelingen woont).

“Een groot deel van het op jonge mannen gericht onderzoek tot op heden heeft vooral gekeken naar riskant gedrag en soa’s,” zei Garfield. “We wilden het uitbreiden tot mannelijke reproductieve gezondheid in
de levensloop en ontdekten dat de attitude omtrent seks en vaderschap sterke invloed heeft op het gedrag in het latere leven. ”
Bronnen

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge