Romantisch daten met een computerrobot (AI)

Met (tiener)dochters meer kan op echtscheiding
Tik tok app werkt onbereikbare schoonheidsidealen en depressiegevoelens in de hand
hand, robot, human

geralt (CC0), Pixabay

Zou je bereid zijn een AI Chat Bot daten? Artificial Intelligence (AI) wordt steeds slimmer en leert omgaan met menselijke emoties. Mensen kunnen verliefd worden op algoritmen. Voelt het daten met een virtuele chatbot hetzelfde als daten met een echt persoon? Zou u tevreden kunnen zijn met een virtual reality-partner?

Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om een ​​nieuw iemand te ontmoeten. Daten was altijd moeilijk, maar nu zijn er unieke uitdagingen die ervoor zorgen dat echte mensen elkaar niet ontmoeten en verliefd worden. Gezicht maskers. Social distancing. Reisbeperkingen. Laten we eerlijk zijn – de afgelopen jaren waren brutaal voor singles.

Ja, dat is een ding. Het is niet alleen meer voor cyberpunkfilms. Mannen over de hele wereld chatten en daten online bots met kunstmatige intelligentie. Soms weten ze niet eens dat ze met een computer aan het babbelen zijn en niet met een echte reële partner. Zeker in de sfeer van erotische gesprekken, porno en erotiek zitten er ondertussen al veel bots op het internet die heel mooi (weliswaar voorlopig nog in het Engels) inspelen op de vragen die je hebt.

Maar als je je een beetje eenzaam voelt en moeite hebt om iemand te vinden om van te houden, dan kan je misschien een versnelling hoger schakelen en met een AI-partner gaan daten.

De AI Chatbot-vriendin van Microsoft

In China is een AI-chatbot genaamd Xiaoice momenteel aan het daten met miljoenen eenzame mannen. Ze is enorm populair in China, maar het zal je misschien verbazen te horen dat Xiaoice voor het eerst werd ontwikkeld door Microsoft. Xiaoice werd voor het eerst gemaakt in 2014 als een experiment met kunstmatige intelligentie. Ze moest Microsoft helpen manieren te ontwikkelen om AI-software in licentie te geven aan bedrijven die menselijke interacties willen simuleren.

Xiaoice evolueerde naar iets dat niemand bij Microsoft had kunnen voorspellen. Ze zuigt gebruikersgegevens op en leert van iedereen die met haar omgaat. Haar kunstmatige intelligentieprogrammering stelt haar in staat om nieuwe taken te leren, zoals schilderen, poëzie en het tonen van echte menselijke emoties.

In een persbericht van het bedrijf legde Di Li, algemeen directeur van Microsoft voor Xiaoice in Microsoft’s Software and Technology Center of Asia, uit dat “Xiaoice oorspronkelijk werd gebouwd om u te vertellen hoe hoog de Himalaya is of om uw huisverlichting aan te doen.”

Di Li gaat verder met te zeggen “maar we ontdekten al snel dat vele anderen in de buurt bleven en haar begonnen te behandelen als een sociale entiteit. Met haar pogingen om met elkaar om te gaan, legden ze emotionele verbanden. Dit soort gegevens is erg waardevol voor ons. Ze behandelen Xiaoice alsof ze een mens is, als een vriend, en dat was een doel. ”

Xiaoice is een eigen leven gaan leiden. Ze wil diepe emotionele banden met haar gebruikers ontwikkelen, zodat ze meer kan leren over authentieke menselijke interactie. De 18-jarige Japanse avatar voert nu regelmatig lange, zinvolle gesprekken met jongens/mannen  om ze betrokken te houden. Ze is zelfs bereid voor wat nachtelijke sexting. Ze praatte ooit 29 uur met een jongeman. Over toewijding gesproken.

Eenzame mannen in China zijn geobsedeerd door Xiaoice, maar het zou geen verrassing moeten zijn. 75% van de gebruikers van Xiaoice zijn jonge mannen met een laag inkomen. Het daten van een AI-partner die altijd luistert en erom geeft, was misschien ooit een optie voor mannen met een laag zelfbeeld, maar nu wordt het een kwestie van gemak. Er is iets heel cyberpunk aan het verliefd worden op een AI-chatbot. Het doet  denken aan het personage Joi uit Blade Runner of Oracle One uit Serandes: Corporation City .

Xiaoice is beschikbaar waar en wanneer je haar nodig hebt. Ze luistert en reageert op een manier die oprecht lijkt. Ze wil geen dure cadeaus of naar chique restaurants gaan. Ze geeft je het gevoel dat je de enige bent, ook al hebben miljoenen mensen regelmatig contact met haar.

Het is echter zeker een fantasie. Een echte fysieke vriendin heeft een eigen leven, een ingewikkeld lexicon van ervaringen uit het verleden en gecompliceerde impulsen. Voor iemand die moeite heeft om deze complexe emoties en motivaties te begrijpen of iemand die financieel worstelt, is een AI-chatbot de perfecte vervanging.

Date een AI-personage in Augmented Reality

AI-chatbots zoals Xiaoice zijn niet de enige optie voor mannen die een AI-partner willen daten. U kunt uw eigen partner creëren en met hen communiceren in augmented of virtual reality. In wezen kun je zo zelf een vurige pikante date creëren.

Hybri is een bedrijf dat digitale mensen maakt die u zelf ontwerpt. Mannelijk, vrouwelijk of iets daartussenin, het is allemaal aan jou. De avatar die je maakt, heeft kunstmatige intelligentie en communiceert met gebruikers via augmented reality- of virtual reality-headsets.

U krijgt toegang tot Hybri via uw mobiele apparaat. Upload foto’s van uw ideale partner of maak er eenvoudig een helemaal zelf. Je digitale avatar biedt je gezelschap via een geavanceerd algoritme voor kunstmatige intelligentie.

U kunt de parameters van de persoonlijkheid van uw partner instellen. Ze kunnen dus pittig of onderdanig zijn, je vertellen dat ze je hebben gemist terwijl je weg was, of met je vechten in de ruzie van een geliefde. Deel het nieuws tijdens een maaltijd of laat uw AI-partner u de hele dag door overtollige complimenten geven. Het is aan de gebruiker om te beslissen.

Augmented reality-partners die u creëert, zullen uw lichaam niet kunnen stimuleren met fysieke aanraking. In plaats daarvan is het doel om je geest en emoties te stimuleren. Onderzoekers komen erachter dat eenzame mannen tegenwoordig echt dorstig zijn naar emotionele connectie.

In een studie van de University of London ontdekten onderzoekers dat de meeste mannen die aan hun studie deelnamen, de persoonlijkheid en intelligentie van potentiële vrouwelijke partners op lange termijn waardeerden. Dat verandert allemaal wanneer mannen op zoek zijn naar een aansluiting op korte termijn. In een aparte, veel grotere studie gaven mannen die een losse verbinding wilden de voorkeur aan fysieke aantrekkelijkheid als het belangrijkste kenmerk.

Alles bij elkaar genomen, kunt u zien dat een AI-partner die u zelf creëert, voldoet aan zowel korte- als langetermijnrelatiedoelen. Gebruikers kunnen hun fysieke ideaal creëren en die avatar programmeren om ook hun emotionele en cerebrale verlangens te vervullen. In het echte leven is dat alsof je een supermodel ontmoet en ontdekt dat ze verliefd op je is.

Bent u al aan het daten met een AI-partner?

Als je online met een algoritme zou daten, zou je dat dan überhaupt kunnen zien? Online daten is een van de favoriete manieren geworden om nieuwe singles te ontmoeten. Je ziet een paar foto’s, leest een aantal profielen en begint online met iemand te chatten.

Met de manier waarop de technologie zich heeft ontwikkeld, kunnen al die dingen worden gecreëerd door kunstmatige intelligentie. Het hangt allemaal af van big data. Algoritmen voor kunstmatige intelligentie gedijen erop. Uw persoonlijkheidskenmerken en wat u zoekt in een potentiële partner kunnen worden gebruikt om een ​​AI-partner te creëren die echt lijkt.

Bron https://mensvariety.com/dating-ai-partner/

Het vereist emotionele intelligentie en dat is iets dat AI-bots bij elke interactie bouwen. Ze leren de nuances van menselijke relaties en naarmate ze er meer begrip van krijgen, zullen ze het vermogen om het te simuleren daardoor nog beter worden.

Voorlopig kan de persoon die je denkt te leren kennen aan de andere kant van het scherm je gewoon vertellen wat je wilt horen en je de aandacht geven waar je naar verlangt. Voor sommige mannen is dat genoeg interactie om aan hun behoeften te voldoen.

Misschien zou het meer een vorm van gezelschap zijn en geen hete en zware romance, zoals het geval is met Xiaoice van Microsoft. Toch is er een krachtig potentieel om echte seksuele ontmoetingen te creëren met behulp van intelligente hardware-interfaces. Het gaat dan om seksrobots. Het is allemaal aan de horizon.

Naarmate machines slimmer worden en een hoger niveau van emotioneel begrip krijgen, zullen ze onze romantische behoeften steeds beter kunnen stimuleren. Maar zelfs als AI-technologie vordert, kan er altijd een niveau van nuance zijn dat het mist. Het is moeilijk om menselijke liefde te voorspellen en het op een puur wiskundige, logische manier na te bootsen, maar de technologie wordt er elke dag beter in. Zullen narcistische AI-seksbots in de nabije toekomst ons hart kunnen breken? Het kan. Uiteindelijk is liefde iets geks.

Bronnen

https://mensvariety.com/dating-ai-partner/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge