Seksuele fantasieën van Vlamingen en Nederlanders

Beleving van de eerste geslachtsgemeenschap en levenskwaliteit van adolescenten
Ook praten over seks tijdens COVID19 blijft belangrijk

Bron https://www.awbruna.nl/boek/yes-please-2/

De Amerikaanse seksuoloog Justin Lehmiller deed enkele jaren geleden een groot onderzoek in de VS rond seksuele fantasieën van mensen.  Wanneer hij onderzoek deed voor zijn nieuw boek, Tell Me What You Want, interviewde Justin Lehmiller 4.175 Amerikanen over hun seksleven. Dat maakt zijn onderzoek het grootste en meest uitgebreide onderzoek naar seksuele fantasieën ooit in de Verenigde Staten.  Hij deelde de fantasieën onder in 7 hoofdcategorieën : Een trio, BDSM, Iets nieuws, Seks in het openbaar, Open relaties, Betekenisvolle seks (=het gevoel krijgen dat ze erg goed waren in bed én dat ze onweerstaanbaar waren voor hun partner. Hetzelfde geslacht

Bijna vijftig jaar na Diepe gronden, het baanbrekende boek over erotische fantasieën van Nancy Frida kwam een nieuwe studie die zich richtte op fantasieën van Vlamingen en Nederlanders. Yes, Please!, is de titel van het boek dat pretendeert het grootste onderzoek naar erotische fantasieën in Nederland en Vlaanderen ooit te zijn geweest.

Geïnspireerd door Nancy Friday gingen Lucas De Man en Mariëlle de Goede op pad  om te ontdekken waar men anno nu over fantaseert. Het resultaat is volgens de uitgeverij een bevrijdend boek waarin iedereen zijn of haar erotische fantasie kan terugvinden.

Aan de hand van thematische categorieën toont het boek een rijk scala aan verrassend openhartige, originele en soms zelfs ontroerende verhalen.

Je fantasieën en erotische identiteit geven je zuurstof om meer te zijn dan alleen maar prestatie of angst. Er rust echter een taboe op erotiek omdat het om kwetsbaarheid en toelaten vraagt. Met Yes, Please! willen ze dat taboe doorbreken en onderzoeken wat de verschillen zijn tussen oudere generaties en de millenialgeneratie hierin. Ze willen het gesprek over dit onderwerp met een vrije geest op gang brengen, ontwikkelen en behouden. Zo kan het project hopelijk de kracht van erotiek en het belang van fantasieën voor de ontwikkeling als mens en zijn identiteit benadrukken.

West-Vlaming Lucas De Man (37) is theatermaker, oprichter van het kunstcollectief Stichting Nieuwe Helden  Als jonge gast ontdekte hij een taboe. Niet op seks, maar op praten erover.  Maar praten over seks en over je fantasieën, en laten zien wie je écht bent: daar hebben we het moeilijk mee.”

Hij kocht een kleine caravan, die hij en zijn collega’s ombouwden tot mobiele studio. Ze trokken langs muziekfestivals, eroticabeurzen, bejaardentehuizen en dorpspleinen. En ze praatten met de mensen over hun seksfantasieën. Ze deden 150 interviews. Daarna volgde nog een reeks liveshows, waarin ze nog eens 150 mensen interviewden, met publiek erbij. Al die fantasieën goot De Man – samen met Mariëlle de Goede – in negen categorieën, en in het boek Yes, please

Bronnen

https://www.hln.be/nina/de-7-meest-voorkomende-seksuele-fantasieen

https://www.awbruna.nl/boek/yes-please-2/

https://stichtingnieuwehelden.nl/project/5151/

https://www.nieuwsblad.be 29/02/2020

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge