Sekswerk onder studenten

Jongeren, seks en online media : praat erover
Tienermoeders blijven kwetsbaar
Geschatte tijd om tekst te lezen:4 minu(u)t(en)

Copyrights www.mediabakery.com

Zijn studenten actief in de seksindustrie? Zijn studenten sekswerkers een mythe of realiteit?

In Vlaanderen hebben we er het raden naar. Tot vandaag ontbreekt Vlaams wetenschappelijk onderzoek over het actief zijn van studenten in de seksindustrie. Dit symposium geeft u een overzicht van de huidige state of the art in internationale wetenschappelijke kennis en inzichten over de aard van studenten-participatie in de seksindustrie én de best mogelijke manier om deze, door schaamte en taboe moeilijk te bereiken, groep te ondersteunen.

Internationale experts van The student Sex Work Project (Swansea University – Verenigd Koninkrijk), het eerste grootschalige onderzoek- & dienstverleningsproject specifiek gericht op studenten sekswerkers, delen in Hasselt hun kennis, inzicht en expertise met u. Wetenschappelijke inzichten vanuit grootschalig onderzoek (meer dan 7000 deelnemende studenten in de UK) over de aard, motieven, kwestsbaarheden en ondersteuningsbehoeften worden op een interactieve manier aan u voorgesteld.

Naast onderzoek ook grote aandacht voor dienstverlening! Concrete handvatten voor het opzetten van bv. SOA & HIV screening en psychosociale begeleiding (in real life en online) worden voorgesteld aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de UK. Goed onderzoek en goede dienstverlening hebben een maatschappelijke impact, doorbreken taboes en halen thema’s uit een sfeer van schaamte en verborgenheid. Met audiovisuele kunst als medium krijgt u voorbeelden te zien van hoe kunst de sociale wetenschap kan helpen maatschappelijke verandering te creëren.

Met een combinatie van lezingen, workshops en filmvoorstellingen geeft dit symposium u bruikbare inzichten en praktijkhandvatten, eenvoudig te vertalen naar uw eigen werkcontext.

Lees hier een (Engelstalige) samenvatting van het onderzoek

PXL-Congress – Elfde Liniestraat 23a (gebouw D) – 3500 Hasselt 1/06/2017

De sprekers

Het programma van het symposium wordt gebracht door de Project Staff.

Project Promotor

Prof. Dr. Tracy Sagar (PhD), Chair of the Criminology Department, The College of Law and Criminology—

Swansea University, Wales

Project Manager

Deborah Jones (MSc), Program director BSc Criminology, The College of Law and Criminology-

Swansea University

Artistic Manager

Prof. Dr. Chris Morris (PhD), Director of the School of Film and Television, Falmounth University England

Clincal Supervisor

Sam Geuens (MSc, MA, PEV), Klinisch Seksuoloog VVS & Lector Hogeschool PXL, dpt Healthcare

Voorstelling Continentale Première; The Fog Of Seks

De SSWP staff interviewde in haar onderzoeksluik, tientallen studenten sekswerkers. Deze verhalen vormen de basis van een documentaire, verteld door studenten-acteurs. Het eindproduct, de film Fog Of Seks, werd van A tot Z volledig gemaakt door studenten van de Newport Film School, onder begeleiding van professor Chris Morris.

Door gebruik te maken van de letterlijke transcripties van de interviews met de studenten sekswerkers, krijgt de kijker een zeer genuanceerd beeld van de realiteit van deze studenten, van hun activiteiten en van de gevolgen die deze job met zich meebrachten, zowel positief als negatief.

FOS werd in 2015 voor het eerst aan het publiek getoond in een reeks cinemavoorstellingen in Wales, waarna de BBC de film opnam in haar programmatie en deze film een weg vond naar een breder publiek.

Wij brengen vandaag de film FOS in première op continentale bodem. Voor aanvang van de film geven we u graag in een notendop de meest actuele wetenschappelijke inzichten over studenten & sekswerk.

In de nabespreking ( Q&A-session) is er de mogelijkheid om met de vier centrale stafleden van het Project, prof. Sagar, Debbie Jones, Sam Geuens en prof. Morris, in gesprek te gaan.

Programma Symposium

12u30 Onthaal en koffie
13u00 Welkom door Roald Nelissen, departementshoofd PXL-Healthcare
13u15 Voorstelling Student Seks Work Project – Opzet en activiteiten

Prof. Dr. Tracy Sagar

15u00 Pauze
15u15 Resultaten van het onderzoeksluik van het Student Seks Work Project

Mevr. Debbie Jones

15u45 Voorstelling van dienstverlening aan studenten—sekswerkers binnen het Student Seks

Work Project

Dhr. Sam Geuens

16u30 The Making of Fog Of Seks—een studenten-project

Prof. Dr. Morris

17u00 Receptie
18u00 Facultatief broodjesmaaltijd

Filmavond – De Continentale Première van The Fog Of Sex

19u30 Voorstelling Student Seks Work Project
20u00 Screening Fog of Seks
21u00 Q&A with the Project Staff
21u30 Netwerkmoment met een drankje
PXL-Congress – Elfde Liniestraat 23a (gebouw D) – 3500 Hasselt 1/06/2017

Inlichtingen

Annemie Pachen
vormingscoördinator PXL-Healthcare

e| annemie.pachen@pxl.be
g| 0499/643133

 

Doelgroep

Dit programma richt zich naar studentenwelzijnsdiensten van Hogescholen en Universiteiten, organisaties die begaan zijn met de seksuele gezondheid, prostitutie, sekswerk, hetzij vanuit een Welzijns– en gezondheidscontext of een politionele context, docenten van Hogescholen en Universiteiten, overkoepelende studentenorganisaties binnen studentensteden studenten-artsen, studenten Healthcare, studenten Social Work, studenten MAD Faculty, studenten Rechtspraktijk. …

 

Kostprijs

Externen

Symposium: € 35
Filmavond: € 10
Broodjesmaaltijd: € 10

Studenten PXL

Symposium: € 15
Filmavond: € 5
Broodjesmaaltijd: € 10

Studenten andere scholen

Symposium: € 20
Filmavond: 10
Broodjesmaaltijd: € 10

Personeel PXL

Symposium: € 15
Filmavond: € 5
Broodjesmaaltijd: € 10

Inschrijven en meer info :

http://www.pxl.be/Pub/Home/Agenda/Congress-Agenda/Sekswerk-onder-studenten-Mythe-of-realiteit.html?highlight=studenten%2c%20seks

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending.

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.

Ook interessant om te lezen!

Share