Smartphones en seks?

Twintigers gebruiken Tinder minder voor seks, maar meer voor liefde
Seksueel geweld en cultureel perspectief

Smartphones en apps hebben een wereld van informatie, producten en diensten binnen

smartphone, cellphone, apple i phone

stevepb (CC0), Pixabay

handbereik van een generatie jonge mensen gebracht. Deze Millennials bepalen hun eigen entertainment, hun eigen informatievoorziening en vooral ook hun eigen levensstijl.

We hebben toegang tot diensten die ontworpen zijn om ons leven ter plekke makkelijker te maken – van vervoer tot communicatie met vrienden – waar en wanneer dan ook. Maar wat zijn de gevolgen van deze radicaal verbeterde toegang op onze manier van leven? Meer dan de helft van alle Millennials surfen alleen nog op hun smartphone op het internet – onder tieners is dit zelfs een 91%.

Dit onderzoek richt zich vooral op drie verschillende leeftijdsgroepen binnen de Millennials-generatie: iGen (tot 22 jaar oud), Leading (22 tot 30 jaar oud) en Generation Y (30 tot 36 jaar oud) Millennials. Het doel van het onderzoek is om meer inzicht te verkrijgen in hun gedrag en houding ten opzichte van smartphones en multimedia.
Doelen van het onderzoek

Het onderzoek van dr-discount en Coupofy uit 2016 onderzocht Millennials en hun smartphone-gedrag met als doel te ontdekken in welke mate het digitale aspect van hun levensstijl van invloed is op hun leven in het algemeen, en de lifestyle-keuzes van deze generatie in het bijzonder.

Het onderzoek keek onder meer naar trends, variërend van de houding van de consument ten opzichte van online winkelen op hun smartphone, tot de gevolgen van hun smartphone-gewoonten op geestelijke gezondheid. Het resulterende verslag geeft inzicht in de verschillende groepen Millennials, hun koopgedrag en hoe deze gewoonten van invloed zijn op de geestelijke gezondheid van deze generatie en hoe zij persoonlijke keuzes maken.

Smartphone en seks

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het zo dat 64% van de Millennials niet sext of naakte selfies verstuurt.
Slechts 18% geeft toe nu en dan naakte selfies te maken.
10% geeft toe dat sexting inderdaad een deel van hun voorspel is.
Drie keer zoveel mannen als vrouwen zien sexting als onderdeel van hun voorspel. Mannen stellen sexting soms gelijk aan voorspel, maar vrouwen doen dit minder (14 versus 5%).
16% van de mannen sekst regelmatig, vergeleken met slechts 9% van de vrouwen.
Meer dan de helft van de Millennials maakt geen naakte selfies. Maar verrassend genoeg nemen 25 tot 30-jarigen de meest naakte selfies.
Ondernemers zijn het meest vrijdenkend over sexting en naakte selfies, met slechts 44% die zegt niet te sexten, tegenover een gemiddelde van 60%.
Full-time werknemers seksten het meest regelmatig.
Ondernemers maken de meeste naakte selfies, met twee keer zo veel ondernemers die naakt selfies maken dan full-time werknemers.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, nemen middelbare scholieren de minste naakte selfies, slechts 11% van hen.
Ondernemers en middelbare scholieren zijn het meest geneigd om naakte selfies als deel van het voorspel te zien.
Twee keer zo veel middelbare scholieren maken naaktselfies dan studenten (6 vs 3%)

Blanke Amerikanen zijn het minst geïnteresseerd in sexting en verzenden van naakte selfies. 61% ontkent seks-gerelateerde smartphone gewoonten te hebben, tegenover 48% van de Afro-Amerikanen en 52% van de Latijns-Amerikanen.
Afro-Amerikanen hebben twee keer zoveel kans om naakt selfies te maken, ten opzichte van blanke Amerikanen (8 en 4%).
Amerikaanse minderheden (Latijns-Amerikanen en Afro-Amerikanen) hebben 50% meer kans om van sexten te houden en het als voorspel te beschouwen dan blanke Amerikanen.
Millennial sexters zijn de minst luie groep. 12% van sexters vindt dat ze luier geworden zijn door hun smartphones, vergeleken met 23% van de niet-sexters.
De helft van de sexters geloven dat hun leven een stuk makkelijker is geworden door hun smartphones.
Sexters ervaren gemiddeld meer FOMO dan niet-sexters (36% vs 24%).
Sexters hebben een beter sociaal leven (zij verklaarden meer betekenisvolle relaties met nieuwe mensen en vrienden te hebben) dan niet-sexters. Slechts 12% klaagde dat hun smartphones hun leven had verslechterd, in vergelijking met 17% van de niet-sexters.
Preutse smartphone-gebruikers hadden het gevoel dat ze kansen missen in het echte leven sociaal te zijn met familie en vrienden (15%). Slechts 12% van sextende Millennials voelt hetzelfde.
Op dezelfde manier heeft 17% van de niet-sextende Millennials het gevoel dat ze geen zinvolle verbindingen maken met mensen, in tegenstelling tot slechts 12% van hun sextende tegenhangers.
Tot slot, niet-sextende Millennials hebben een hekel aan hoeveel tijd ze besteden aan hun smartphones (30%), terwijl minder sextende Millennials het hiermee eens zijn (26%).
Sextende Millennials vinden het ook makkelijker dan non-sexters om een partner te vinden met behulp van hun smartphones, en hebben gemiddeld meer dating apps dan niet-sexters.
selfie

De helft van alle Millennials hebben het internet op hun telefoons gebruikt om nieuwe sekstips te leren (51%).
1 op de 3 Millennials controleert hun telefoon direct na de seks!
28% van de Millennials krijgt de neiging om hun telefoons te checken tijdens het hebben van seks.
21% van de Millennials heeft hun smartphones gebruikt om hun seksleven vast te leggen.
Bijna twee keer zoveel mannen als vrouwen hebben hun telefoons gecontroleerd tijdens de seks (14 versus 8%).
Scholieren zijn het meest geneigd om hun telefoons te controleren tijdens het hebben van seks (14%).
Ondernemers hebben de grootste kans angstig te worden van het horen of zien van belangrijke notificatie pop-ups op hun smartphones.
Elke groep Millennials lijkt even ongeduldig om hun telefoons te checken na het hebben van seks. 1 op de 4 middelbare scholieren (25%) heeft dit gevoel echter.
Millennials met zwangerschapsverlof hebben meer kans om op het internet op hun telefoon te zoeken naar nieuwe sekstips (37%).
Ondernemers en werkloze Millennials hebben meer kans om foto’s te maken of zichzelf te filmen tijdens de seks.

sex-live

smart-bedSmartphones en dating – dat lukt juist best goed.

1 op de 3 Millennials heeft hun smartphones gebruikt om uit een slechte date te ontsnappen (33%).
22% van de Millennials is van mening dat het vinden van een vriendje of vriendinnetje gemakkelijker is met behulp van hun smartphone dan in eigen persoon.
40% van de middelbare scholieren communiceert met hun date met behulp van hun smartphones.
Tech-liefhebbende ondernemers hebben het vaakst dating apps op hun telefoons (11%, dat is twee keer zoveel als middelbare scholieren). Toch hebben middelbare scholieren meer kans om toe te geven (16%) dat het vinden van een vriendje of vriendinnetje, en samen te eindigen, makkelijker is met behulp van hun smartphone.
23% van de middelbare scholieren geeft toe dat hun smartphones hun relaties hebben verbeterd. Slechts 16% van de full-time werknemers claimt hetzelfde.

smartdat

Bronnen (en volledig onderzoek)

https://www.dr-discount.nl/onderzoek-Social-media-smartphone-gebruik-millennials/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge