Vlaming heeft geen tijd voor seks, wel voor Facebook

Natuurlijke borsten scoren het hoogst
Mensen met psychische stoornissen trouwen sneller met elkaar

We hebben het allemaal heel druk met werken en ons huishouden, waardoor er nauwelijks

twitter, facebook, together

LoboStudioHamburg (CC0), Pixabay

tijd overblijft voor iets anders. Maar vreemd genoeg maken we wel expliciet tijd om Facebook en andere sociale netwerken te checken, want daarvoor maken we graag enkele minuutjes vrij. Dat blijkt uit een online peiling van radiozender Qmusic waaraan meer dan tweeduizend luisteraars meewerkten.

De ‘Win Tijd’-peiling van de radiozender, naar aanleiding van de extra dag die we in dit schrikkeljaar zomaar cadeau krijgen, toont aan dat de manier waarop we de dag doorbrengen niet overeenkomt met de ideale dag die we voor ogen hebben. Meer nog: uit de resultaten van de enquête blijkt dat er iets mis is met onze tijdsindeling en dat we het zelf beseffen.

Ruim 44,8 procent van de luisteraars vond dat ze te veel tijd doorbrengen op het werk. Zo’n 13,7 procent vindt dat het huishouden wat minder tijd in beslag mag nemen. De top drie van bezigheden die veel tijd in beslag nemen is de zorg voor onze kinderen. Uit de cijfers blijkt nog dat we, ondanks de weinig vrije momenten die overblijven, toch wel kiezen om actief te zijn op de sociale media.


“Mensen geven aan dat ze zich schuldig voelen omdat ze weinig tijd kunnen vrijmaken voor vrienden en familie”, klinkt het in de ochtendshow Dauwe & Vancoillie. Daarbij komt dat 65 procent van de deelnemers meer tijd willen voor seks. “Misschien is sociaal mediagebruik in bed daar misschien de stoorzender.”

Hoe de ideale dag er dan volgende de geënquêteerden dan wel uitziet? Ruim 31,7 procent wil minder werken, 17,2 procent wil meer tijd kunnen vrijmaken voor hun gezin en 13,9 procent wil vooral extra me-time. Zo’n 5,7 procent wil wat minder tijd verliezen op sociale media. Kostbare extra tijd die ze misschien kunnen gebruiken om te vrijen of te trainen. Vaker sporten staat op het verlanglijstje van 8,4 procent van de ondervraagden.

Uiteindelijk is  ongeveer 85% van de Belgen tussen 16 en 64 jaar een intense internetgebruiker en iets meer dan 50% van de bevolking is actief op de sociale netwerken, waarvan 78% via het mobiele toestel.  Dat leert ons een globale studie waarvan Digimedia ons bericht.  Toch blijken televisie en radio nog meer populair.

De Belgen besteden meer tijd aan de zogenaamde traditionele media-activiteiten dan aan die online, wat van ons land een van de zeldzame markten maakt waar de activiteiten op het internet achterop hinken op het verbruik van historische media.

Gemiddeld besteden de Belgen elke dag 5,58 uur aan het gecombineerd gebruik van tv, radio, geschreven pers en videogames, tegenover 4,21 uur doorgebracht online.

Een enquête, uitgevoerd door farmaceutisch bedrijf Pfizer, verzamelde in 2013 getuigenissen van 6 249 mannen en vrouwen uit 7 Europese landen. Uit de cijfers blijkt dat “Belgen minder dan 2 keer per week vrijen en dat een vrijpartij gemiddeld 20 minuten duurt.”

Waarom we zo weinig tijd aan seks besteden? Een overvolle agenda en vermoeidheid worden genoemd als de 2 belangrijkste struikelblokken.

Beluister hieronder meer details over de peiling van Q music

Bronnen

http://www.hbvl.be

https://www.digimedia.be/News/nl/19205/de-belgen-en-het-internet-een-complete-analyse.html

https://www.flair.be/nl/love-sex/30-minuten-per-week-voor-meer-seks-zijn-wij-belgen-te-moe-2/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge