Regelmatig klaarkomen als man is goed middel tegen prostaatkanker.

Libido vrouwen
Zowel mannen als vrouwen geloven (ten onrechte) dat vrouwen die make-up dragen, meer geïnteresseerd zijn in toevallige seks

Copyright https://commons.wikimedia.org/

Elke dag tussen de lakens duiken is niet alleen leuk, maar ook gezond. Volgens een onderzoek aan de universiteit van Harvard zouden mannen die minstens één keer per dag een orgasme hebben, minder risico lopen op prostaatkanker. Prostaatkanker blijft een gevreesde doodsoorzaak bij mannen. De ziekte slaat in veel gevallen razendsnel toe, waarbij dus het stellen van de diagnose en het overlijden vaak maar enkele weken liggen. Een gewaarschuwd man is er daarom twee waard en laat zich regelmatig onderzoeken op prostaatkanker. Maar ook dat onderzoek geeft geen waterdichte garanties, in sommige medische milieus worden zelfs vragen gesteld bij het nut van regelmatig onderzoek.

Mannen die heel vaak masturberen en daarbij klaarkomen of op een andere manier ejaculeren , zouden minder risico op prostaatkanker ondervinden. Onderzoekers van de Amerikaanse Harvard-universiteit beweren dat 21 ejaculaties per maand, wat gelijk is aan 252 keer per jaar of bijna 70 procent van alle dagen in een jaar, helpt om het risico op postraatkan. Zo vaak moeten mannen dus klaarkomen om gezond te blijven, aldus de Amerikaanse wetenschappers.

Zij onderzochten bijna 32.000 mannen en bestudeerden die  acht jaar. Wie vaak seks heeft of masturbeert, heeft 33 procent minder kans op prostaatkanker.

Waarom ejaculeren de kans op kanker verlaagt weet men niet exact maar mogelijk loost de man op deze manier kankerverwekkende afvalstoffen. Sommigen noemen het ironisch de leidingen spoelen.  Jaarlijks krijgen 11.000 mannen in Nederland prostaatkanker en overlijden er ruim 2600. Het is een ouderdomsziekte. Boven de 70 jaar heeft 30 procent van de mannen prostaatkanker, boven de 90 jaar nagenoeg iedereen.

Researchers van het National Cancer Institute analyseerden de resultaten van het onderzoek en kwamen tot de conclusie dat de kansen op prostaatkanker groter waren bij mannen die 7 keer of minder klaarkwamen dan bij de groep die 21 orgasmes per week beleefden. Een mogelijk bijkomende reden zou kunnen zijn dat het orgasme de stress reduceert, waardoor het potentieel van schadelijke stoffen die kanker kunnen veroorzaken gelimiteerd wordt.

Of het nu echt helpt, daar  spreekt de wetenschap geen duidelijke taal. Uit een Australische studie uit 2003 gepubliceerd in BJU International legde een duidelijke link tussen regelmatig ejaculeren en een verminderde kans op prostaatkanker.
In 2004 verscheen er echter een studie in The Journal of the American Medical Association waarbij deze band wordt ontkend.
In januari in BJU International verscheen opnieuw een studie waaruit ditmaal zou blijken dat bij jongeren frequent masturberen het risico op prostaatkanker zou doen toenemen. Bij oudere mannen zou dit niet het geval zijn. Verder onderzoek over dit onderwerp zou zeker welkom zijn.

Onderzoekers onderzochten 32.000 mannen van 1992 tot 2010 en ontdekten dat deelnemers die meldden dat ze minstens 20 keer per maand gedurende hun twintigste ejaculeren, 19% minder kans hadden om prostaatkanker te krijgen dan degenen die 7 keer per maand of minder ejaculeerden.

Frequente ejaculatie na je 40 jaar lijkt het risico op prostaatkanker met 22% te verminderen.

Dit is niet de eerste keer dat onderzoekers hebben onderzocht hoe ejaculatie het risico op kanker beïnvloedt. In 2003 vergeleek een team van Australische onderzoekers de ejaculatie-frequentie bij 2.300 mannen – van wie de helft was gediagnosticeerd met prostaatkanker. De resultaten toonden aan dat het ejaculeren van vijf tot zeven keer per week 36% minder kans had om prostaatkanker te ontwikkelen dan degenen die minder dan twee keer per week ejaculeerden.

Hoewel de resultaten consistent zijn, weten onderzoekers niet helemaal waarom het ejaculeren het risico op prostaatkanker lijkt te verminderen.

Bron https://realfarmacy.com/prostate-cancer-ejaculation/

Bronnen

https://realfarmacy.com/prostate-cancer-ejaculation/

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170706_02959489/dagelijks-orgasme-in-de-strijd-tegen-prostaatkanker

http://www.gezondheidsweb.eu/prostaatkanker/masturbatie-kan-prostaatkanker-helpen-voorkomen-maar%E2%80%A6

http://www.gezondheidsweb.eu/sex/21-orgasmes-maand-kunnen-kansen-op-prostaatkanker-sterk-reduceren

https://nl.metrotime.be/2018/12/24/must-read/minstens-een-orgasme-per-dag-is-goed-voor-de-gezondheid/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge