Seks maakt je gelukkig

Amerikanen hebben minder seks dan 20 jaar geleden
Vrouwen moeten meer eigen bronnen van plezier ontdekken

Je hebt waarschijnlijk geen wetenschap nodig om je te vertellen dat seks je gelukkig kan

solas-ser / Pixabay

maken. Een nieuwe studie suggereert echter dat de aangename gevoelens die komen na goede seks vrij lang door kunnen gaan lang nadat je op adem bent gekomen.

Onderzoekers aan de Florida State University hebben vastgesteld dat een enkele sekservaring ervoor kan zorgen dat koppels zich tot 48 uur seksueel tevreden voelen, en het zogenaamde “nagloed”-effect kan zelfs helpen om bij elkaar te blijven.

Om deze conclusie te bereiken, heeft FSU psychologie professor Andrea Meltzer twee studies beoordeeld: een met 96 jonggehuwden in Texas, en een andere met 118 paren in Noord-Florida; op één na waren alle paren heteroseksueel. Meltzer en haar team veronderstelden dat seks hebben zou leiden tot een kortstondige piek in seksuele tevredenheid. Dat zou op zijn beurt kunnen helpen de liefdesband van koppels te behouden en hun tevredenheid op de lange termijn te vergroten.

Ze keken naar gegevens uit dagboeken die jonggehuwden twee weken voor het slapengaan invulden – iedereen journaliseerde ten minste drie dagen op een rij. Aan de deelnemers werd gevraagd om vast te leggen of ze die dag seks hadden met hun partner en om hun tevredenheid met hun seksleven, relatie, huwelijk en partner op een schaal van één tot zeven te beoordelen, waarbij één de laagste was. Iedereen beoordeelde hun tevredenheid in het huwelijk aan het begin van de studie en opnieuw na vier of zes maanden.

Gedurende de periode van twee weken rapporteerden proefpersonen dat ze gemiddeld om de vier dagen seks hadden. Interessant genoeg ontdekten Meltzer en haar team dat seks niet alleen gekoppeld was aan seksuele bevrediging op de dag dat het plaats vond, maar dat mensen zich 48 uur post-coïtus tevreden voelden. Het effect was consistent, zelfs nadat rekening was gehouden met leeftijd, geslacht, relatie, en persoonlijkheidstrekken.

Hoewel de echtelijke tevredenheid over het algemeen afnam tussen de initiële en de follow-upevaluaties, waren paren die relatief hoge niveaus van euforie na de geslachtsgemeenschap hadden over het algemeen meer tevreden met hun huwelijk vanaf het begin en hadden ze minder intense dalingen in de eerste vier tot zes maanden als man en vrouw.

Bronnen

https://tonic.vice.com/en_us/article/8qb7qv/a-single-fuck-makes-people-smug-for-two-whole-days

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge