Sporten niet noodzakelijk voor goede seks

Veganisme voor een gezondere penis
Sekspositief of seksnegatief?

Bron https://pxhere.com/nl/photo/720043

Er zijn velen die schreeuwen hoe goed hardlopen/fietsen/yoga/boksen kortom sport voor je is.

Niet iedereen is het daar mee eens. Dat sporten kan ook nadelige gevolgen kan hebben, zoals kwetsuren en oververmoeidheid maar vrouwen en mannen die niet sporten, presteren namelijk beter in bed beweert onderzoek.

Goed nieuws voor de niet sporters onder ons. Uit onderzoek van 1.000 deelnemende koppels tussen de 25 en 45 jaar blijkt dat sporten een negatief effect heeft op je seksleven. Al deze stellen hadden een ‘normale’ indeling van hun dagen. Denk hierbij aan het hebben van een baan, een vriendenkring en hobby’s. 52 procent van de deelnemende stellen had één of meer kinderen. Alle stellen werd gevraagd naar hun bezigheden gedurende de dag en het cijfer dat zij die activiteit gaven.

Men ondervroeg  stellen tussen 25 en 45 jaar, waarvan het aantal sporters versus niet-sporters (m/v) ongeveer gelijkmatig verdeeld was. Bij alle stellen was sprake van een ‘normale, goedgevulde’ dagindeling, waarbij gedacht moet worden aan een baan, een sociaal leven en hobby’s. Iets meer dan de helft (52 procent) van de ondervraagde stellen had één of meerdere kinderen.

De deelnemers moesten hun dagelijkse bezigheden en verplichtingen beschrijven. Ook werd ze gevraagd al deze activiteiten te waarderen met een rapportcijfer, variërend van 1-10.

Een overgrote meerderheid (72 procent) van de ondervraagden gaf het seksleven een hoger cijfer als de partner niet sportte. Stellen die allebei niet sportief ingesteld zijn, waardeerden elkanders bedprestatie doorgaans met 8,2 of hoger. Dit in tegenstelling tot de cijfers voor het seksleven die sporters zichzelf gaven – dat schommelde tussen de 7,1 en 7,6. Stellen die allebei sporten scoorden lager: bij hen kwam het rapportcijfer over het algemeen niet hoger dan een 7,0 uit.

Verklaringen waren : sporters houden aan het eind van een dag minder energie over voor seks (een lage frequentie lijdt in veel gevallen ook tot een laag rapportcijfer), maar er is bovendien ook minder energie over voor optimale inspanning. Zeker wanneer een van de twee partijen wel sport, zorgt dit voor seksuele discrepantie.

Maar niet iedereen is het daar mee eens.  Volgens Menshealth is sporten juist goed voor mannen en hebben ze juist betere seks.

Je houdt het langer vol. Volgens een onderzoek uit de American Journal of Physiology zijn sportsessies zelfs twee keer zo effectief om je uithoudingsvermogen te verbeteren als fietsen of rennen.

Trainen maakt je aantrekkelijker
Dus toch? Ja, maar je wordt pas aantrekkelijker nádat je gesport hebt. Volgens onderzoek uit Social Psychological & Personality Science vinden vrouwen mannen met minder vet in hun gezicht aantrekkelijker en volgens een ander onderzoek van de University of California draaien ze ook eerder warm voor een atletisch lijf.

Sporten voorkomt erectieproblemen
Natuurlijk hebben die gasten die aan yoga doen een goede houding, maar als het er op aankomt, winnen de sportschoolbezoekers. Volgens een onderzoek uit Public Library of Science geldt dat hoe meer je sport, hoe beter je bloedcirculatie én hoe harder je erectie is. Sterker nog: je hebt 30 procent minder kans op erectieproblemen dan de ‘normale’ man, zegt Harvard.

Je kunt meer met je lichaam
Geef toe: variëren in de slaapkamer houdt je seksleven spannend. En omdat jij door al dat sporten zo lekker sterk en flexibel bent, ben jij daar gelukkig uitstekend toe in staat.

Trainen levert je meer seks op
De University of California ontdekte dat mannen die minstens één uur per week in de sportschool doorbrachten, profiteerden van een hoop voordelen: ze hielden het langer vol, hadden intensere orgasmes én seksten met meer verschillende mensen dankzij een boost in hun zelfvertrouwen.

Sporten geeft je meer zelfvertrouwen
Simpel gezegd zal ze meer van de seks genieten als haar tegenstander zelfverzekerd is, zoals bleek uit onderzoek van de University of Rochester. Vrouwen vinden zelfvertrouwen namelijk de meest sexy eigenschap die mannen kunnen hebben. Het goede nieuws: jij blaakt ervan! Twee keer per week richting sportschool gaan zorgt namelijk al voor bovengemiddeld zelfvertrouwen, aldus Webster University.

Bronnen

https://www.famme.nl/beter-in-bed/

https://man-man.nl/wetenschap-mensen-die-niet-sporten-zijn-beter-in-bed/

https://p-magazine.be/mannen-en-vrouwen-die-niet-sporten-zijn-beter-in-bed/

http://www.menshealth.nl/Fitness/Waarom-sportende-mannen-beter-zijn-in-bed

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge